Vadászkutya ha elszalad?
És ha nem engeded el a pórázról???
Ugye tudod, hogy kilőheti a vadász, és jogos lesz???
Azért ez nem annyira poénos, a vadász simán kilövi és ha űzi a vadat, akkor még joga is van hozzá...
Szerintem ne engedd el!
" azon már túl vagyunk hogy kötődési tréning, meg elbújok,meg elfutok az ellenkező irányba. tudja hogy mi a dolga,"
A tréning az nem tudom mit takar, de a póráz nélküli séta akkor működik, ha komolyan vesz téged a kutya! :)
A módszerek, amiket csináltál, jók, de valószínűleg nem vitted végig rendesen a folyamatot. Ha megtalál vagy elfutsz előle és odarohan, akkor nem dicsérgesd, hanem sétáljatok tovább, mintha mi sem történt volna!
Ha viszont hívásra nem jön (pedig jól hallja) vagy tiltás ellenére elfut, akkor utána menni, lecseszni, elzavarni magadtól, otthagyni kell (elindulsz valamerre de nem hívod magaddal). Pár perc múlva kioldhatod, behívhatod.
Szerintem alapjáraton jól csinálod, csak nincs elég komoly következménye, ha sz.rik a fejedre. :)
Ha tiltás ellenére eliramodik, érdemes hozzávágni valamit, hogy észhez térítsd, hogy lássa, komolyan beszélsz. Pl. ha van nálad valami labda, újság, stb. amivel kárt nem tehetsz benne, de csattan (pórázt ne vágd hozzá, veszélyes a karabíner miatt). Nem az a cél, hogy fájdalmat okozz neki, hanem hogy kizökkentsd az üldöző módból.
Ha nagyon fafejű és nem juttok egyről a kettőre, akkor hosszú (10-15 méteres) zsinór vagy hevederpórázzal (Véletlenül se flexivel!) vidd és úgy gyakoroljátok, mert ha elszalad, csak rálépsz a pórázra és már meg is állatottad.
Gyakorolhatjátok a vadról letiltást is külön. Tantísd meg neki a "hagyd" vezényszót (keress rá a neten, angolul "Leave it" a neve) és ha lefordul a vadról és rád figyel, nagyon jutalamazd meg.
Hajrá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!