Kiugorhat a kutya az ablakon?
Nemrégiben tetőteres lakásba költöztünk a párommal, és befogadtunk télen az utcáról egy kutyát. A tetőtér nem a megszokott síkablakos, hanem alacsonyan fekvő ablakai vannak, amit nekifutással simán átugrik a kutya, illetve mivel kicsi lakásról van szó, eléri a kanapéról, mert pont oda van tolva az ablakhoz. (nincs esély máshová tenni)
Nagyon ügyelünk rá, hogy ha egyedül marad akkor bukóra zárjuk, illetve az elérhetetlen ablak legyen csak nyitva, de ha otthon vagyunk is hall néha olyan zajokat, hogy már indul is neki az ablakba ugatni. Egyszer láttam, hogy felmászott az ablakpárkányra, akkor alaposan megszidtam, mert nagyon megijedtem.
Mivel talált kutyus, így kétszer ragaszkodóbb, és ha csak leszaladok és hallja a hangom fentről, akkor már ugat, és néz is kifelé, akkor is, ha a párom otthon van. Múltkor is ő húzta beljebb.
Utánam ugorhat? Vagy érzi a magasságot?
Állandóan a hülye ablakokon aggódom de nem tarthatom csukva őket pláne tetőtérben az 50 fokban. Klímára nincs lehetőségünk, csak béreljük a lakást, ha feltetetjük, a csövezések miatt ott kell hagynunk.
Egyszer láttam egy dokumentumfilmben, hogy a kutya ha pl egy zárt hídon sétál, amin nem lát ki oldalt, akkor nem érzi a magasságot, és simán átugorhat a falon, ha érzi valaminek a szagát. De ha látja, hogy magason van, akkor csak nem ugrik ki, ugye?
Persze, hogy kiugorhat. Ha érzi is a magasságot, akkor is érdekelni fogja a külvilág, megpróbálhat kinézni és elbénázhat egy lépést, és kicsúszik. Mindenképpen rakjatok oda valamit.
Amikor mi albérletben laktunk a hatodikon egy macskával és nem volt lehetőségünk rácsot sem felrakni, konkrétan soha nem nyitottuk ki az ablakot, csak ha addig másik szobába zártuk a macskát. Igaz, ott volt klíma, így életben maradtunk nyáron is.
Köszönöm szépen!
Most nem nyugodtam meg :D de erősen elkezdtem gondolkodni valami megoldáson. Rácsot kizárt, hogy felfúrhatnék, de valami erősebb anyagú szúnyogháló megoldás lehet? Volt fent az egyik ablakon egy hihetetlenül vékony gagyi, amit a legutóbbi jégeső atomjaira szaggatott.
Jesszus úr Isten :O
Azt hiszem gyorsan szerzek olyan erős macskahálós valamit :D
Egyébként kisebb testű igen, nem egy bolognese méret, de csak 8 kilós. Úgy láttam, amíg a gagyi háló rajta volt, azt nem piszkálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!