Miért nem tud lábra állni?
1/36 M. Camila válasza:
Nekünk a leonbergi kutyánk csinálta ezt, utána az állatorvos megvizsgálta és kiderült, hogy daganatos és el kell altatni. Mindez 3 nap leforgása alatt, semmilyen előzménye nem volt, egyszer csak lerobbant.
Nekem ez volt a tapasztalatom, jobbulást a kutyusnak, remélem nincs nagy baj!
2017. júl. 19. 16:54
2/36 anonim válasza:
Lehet, hogy porckorongserve van! Nem fáj neki, ha hozzaersz? Az en kutyamrol most derült ki...
2017. júl. 19. 16:57
Nekem egy 14 éves Akitám pár hónapja kezdett gyengülni hátsó lábra. Korral járó jelnek tudtuk be, majd hirtelen hetek alatt annyira legyengült, hogy menni tud, de hajlik össze sokszor a lába. Röntgen szerint csigolyánál egy olyan elváltozás van, ami nem műthető. Nyomja a húgyhólyagot a doktor szerint. Néhány hete van hátra még a doktor szerint. Étvágya nagyon jó van még mindig. Az a baj, hogy levizeli magát, így jönnek a legyek rá. De régebb volt háromszor daganattal is műtve. Lehet azt is érzik ezek a mocsok legyek. Nagyon fáj, hogy ilyen állapotban látom. Gondoltam még arra is, hogy megvizsgáltatni MR-el, de nagyon nagy összeg. Utána még a műtét is, ha egyáltalán valami esély lenne rá szintén nagy kockázat lehet s persze pénzben is. 200-250 ezer forint minimum kellene, de a sima röntgen szerint nyilatkozott a doktor. Diákként vittem le, mondtam ennyi pénzem van, mindet elkérte, de gondolom nem hazudna röntgen képet is átküldte.
2017. júl. 19. 17:03
Mennyi idős a kutya? Gerincröntgen negatív? Bárium szulfátot gyomor-bélrendszer térképezésnél használnak, nem okozz mellékhatásként bénulást. Milyen orvos mondja el lebénult kutyára, hogy minden rendben van????
2017. júl. 19. 17:10
A porckorongsérv nagyon esélyes sajnos, de azt egy sima röntgen kép kimutatja.
2017. júl. 19. 17:12
6/36 A kérdező kommentje:
A kutya NINCS lebénulva. Tud mozogni, felemeli a fejét, a lábát is emelgeti és néza még próbál is felülni, eszik rendesen és jó kedve is van, egyszerűen csak nem bírja el a saját súlyát. A doki azt mondta hogy daganat az nincs, és igen, bélrendszeri problémái is voltak ezért kellett a röntgen. Sajnos még ezek után se tudjuk hogy mi okozhatja a bajt. Egy másik orvos azt mondta hogy lehet hogy tetánuszos, de azt nem hiszem, mert egy karcolás sincs rajta, szóval fogalmam sincs hogy miért lenne ez a baj.
7/36 A kérdező kommentje:
A kutya csak 4 éves és eddig soha semmi komoly baja nem volt.
Basszus, ha csak kúszva tud közlekedni, akkor BÉNA!!!
Nem vagy tisztában a fogalmakkal, de a legrosszabb, hogy SZENVED a kutyád! Persze, szerinted nem szenved, csak a nyakát tudja nyújtogatni. Vidd el egy normális állatklinikára ahol ki is vizsgálják, ne magadat győzköd mikor szenved a kutyád. Itt biztos nem válaszolja meg senki látatlanban mitől nem tud járni a kutyád. Tudom, hogy ingyen van a firka, de akkor sem!!!
2017. júl. 19. 17:55
Igaza van az utolsónak.
Már kérdezték, de volt gerincröntgen? Azt is meg kellene nézetni, sőt... Vidd el olyan helyre ahol kivizsgálják szerencsétlent.
2017. júl. 19. 17:59
Amúgy ekkor barmot... engem is felidegesít :( nem tud közlekedni a kutya, de NEM BÉNA...
2017. júl. 19. 18:02
Kapcsolódó kérdések: