Az baj ha így etetek?
Minek?
Pont ezzel éred el, hogy válogatós legyen. Arról nem is beszélve, hogy mindegyik táp más arányban tartalmazza a fejlődéshez szükséges vitaminokat, stb. és nem feltétlen ugyan annyi kell minden tápból a kutyának. Emiatt pedig az is előfordulhat, hogy vagy túl gyorsan fejlődik vagy túl lassan ami a késöbbiekben gondot fog okozni.
Válassz egyet és etesd azzal.
Ezek közül pedig egyiket sem mondanám prémium tápnak attól függetlenül hogy rá van írva a csomagolásra, hisz még 50% hús sincs bennük. A Royal Canin pedig az agyonreklámozott ipari hulladék kategória.
Kedves első válaszoló! Válaszod első felével egyet értek, tényleg rossz ötlet lehet a tápok váltogatása. Köszi.
De a "A Royal Canin pedig az agyonreklámozott ipari hulladék kategória." mondatod, jól fel.aszott. Nem túlzás ez az állítás részedről? Valami szakértői vélemény, forrás? Lehet drága, lehet nem ér annyit, de hogy hulladék lenne. Nyilván az állatorvosok mind hazudnak, és csak is a meggazdagodás reményében javasolják a "hulladékkal" való etetést.
Komolyan annyira vicc kategória itt is, és máshol is a tápok körüli mizéria. Holott a környezetemben látok számos egészséges, szép, és boldog kutyákat is, akik pedig pedigreen nevelkednek(tek). Akkor az általam felsorolt tápok, ne a hulladék kategória legyenek már!
Szerintem lehet belőle baj. Attól függ milyen kutyád van. Az én kölyökkutyámnak megadta a tenyésztő, hogy a tápnak amit választok milyen arányban kell fehérjét és zsírt tartalmaznia. Ha többet tartalmaz a megengedetnél, akkor pl.: diszpláziás is lehet, de ha nem is lesz, akkor se fog olyan ütemben, és úgy fejlődni, mint ahogy kéne.
De ha megnézed pl.: egy acana beltartalom:
Nyersfehérje: 29,00 %
Nyerszsír: 17,00 %.
Egy Happy dog meg:
Nyersfehérje: 20,0 %
Olajok és zsírok: 10,0 %
Elég nagy a különbség. A másik meg, hogy mindig elszórakozni 7-10 napot, hogy tápot válts szerintem felesleges. Én egy középárkategóriásól váltottam szuperprémiumra, de majdem egy hónap volt, mire sikerült, mert túl nagy volt a különbség, és bizony napi egyszer legalább lágy volt a széklete.
A harmadik meg, hogy lehet, hogy úgy látod, hogy jól fejlődik, de lehet, hogy közben nem, ezt azért nem lehet így ránézésre megmondani. :D
Szerintem válassz egy jót, és azt ad neki. Jutifalatnak adhatsz neki mást, csontot, préselt bőrt, vagy a tápgyártók is gyártanak kis jutikat(pl.: az én kutyám a Happy Dogét imádta), virslit, sonkát, sajtot, és akkor már nem olyan unalmas az etetése.
A Royal Canint azért elmeltem ki a többi közül, mert olyan áron adják amiből már jó tápot is lehet venni és emellett ezt nyomják mindenütt, akinek pedig lövése sincs az egészről nyílván azt fogja megvenni amire rábeszélik.
Tessék itt a szakértői véleményed amit kértél.
Itt egy másik is.
Itt egy lista arról, hogy hány RC terméket kellett eddig visszahívni, mert nem felelt meg az egészségügyi előírásoknak.
Kerestem pontos százalékos felbontást az összetevőkhöz, de milyen meglepő sehol nincs. Persze az megvan, hogy 29% fehérje és 18% zsír, de hogy ez miből van arról maximum találgatni lehetne.
A 'hús' pedig nem hús benne hanem húsliszt, amit remélem nem kell részletezni, hogy miből van. Vágóhídi hulladék.
Bármennyire is meglepő, de nem azért ajánlják az orvosok mert jó lenne. Két véglet van. Az egyik az aki azért ajánlja, mert még ez is jobb mintha Pedigree és társaival etetné a kutyát és ez olyan középút a normális és a nagyon rossz táp között, a másiknak pedig anyagi vonzata van. De gondolom már felfigyeltél arra, hogy a rendelők is teli vannak reklámanyaggal amik közt RC is található.
Royal canin tele van kukoricával és egyéb gabonával,na meg ízfokozóval,ezekre semmi szüksége egy kutyának.
Gyomorproblémás kutyámnak kellett adni a gyógytápját, felpuffadt,meghízott, fingott nonstop látszott rajta,hogy nem jó. Keveset kapott belőle a hízás miatt- De viszont ez sem volt túl jó,mert egész nap savat hányt. Na akkor döntöttem úgy,hogy hiába ezt írta fel a doki nem ezt fogja kapni,mert egy rakat szar.
Váltottunk más tápra N&D-re, pár nap alatt megszűnt a puffadás és szépen lejjebb fogyott,fingás és a sav hányás is megszűnt.Illetve túlzott izgatottság is amikor nyitom a zacskót.
Hills-el is etettem, azzal is ugyan ezek a tünetek voltak.
Valóban az összetevőket megnézed és saját szemeddel láthatod,hogy mennyire rossz minőségű és milyen drága.
2,5 kg tápot vettem 7300 ft-ért. Ami egy hónapig volt elég. Még mondom ha bevált volna oké.
Jelen esetben Real nature tápot kap ami 4kg 8 ezer ft és nagyon szép tőle a kutya,mondjuk tele van hússal, 100x jobb mint a royal.
És bizony az orvos pénzt kap amiért reklámozza a royalt és társait.
Royalnak szerintem az összes tápja csirkés vagy legalábbis tartalmazz csirkeszármazékot,ezért allergiás kutyáknak nem jó.
Brit care az prémium minőség szerintem,nem középkategória,mivel hipoallergén és jók az összetevői.
Viszont felesleges váltogatni.
Egyet válassz ki és azzal etess,mivel mások az összetevők így ezáltal bármikor előjöhet hasmenés aztán 4-5 féle tápból mire megtalálod melyiktől volt hasmenése, vagy ha allergiás lesz. Ezek is nehezen lesznek kiszűrhetők.
Nem jó keverni/váltogatni a tápokat, de ezt előttem is kifejtették.
Én egy korábbi válaszomat másolom be a Royal Caninrol: (ez a kis szösszenet egy általam nagyra becsült kutyás, állateledel bolt tulajdonos, mondhatni tápszakértő tollából való)
A royal a darling, chappi és hasonló gagyi, szupermarketes táppal van egy szinten. Ki is fejtem miért:
A RC minden tápja csirkés. Kivéve a Dermacomfort ami csirke májas.
A fehérjét többek között csirke toll-ból nyerik ki, nagy botrány volt belőle pl Amerikában mikor egy előadáson a Royalosok elkottyantották a dolgot.
A csirkéből a fehérjét hőkezeléssel vonják ki, azonban ha a baromfi állományban volt egy csirke amit antibiotikummal kezeltek betegsége miatt, az antibiotikum hatása ugyanúgy bekerül a tápba. Így sok esetben a kutya nem a tápra allergiás csak nincs gyulladásban a szervezet, de az antibiotikum dolgozik. Ahhoz meg, hogy a szervezet ezt legyűrje újra be kell, hogy gyulladjon. De az állatorvosnak könnyebb azt mondani, hogy csirke allergia. Manapság ezzel le van tudva. A kukorica tartalma mellett az ízfokozók is megérnek egy misét.
Ráadásul ott van az a híres-neves hidrolizált fehérje. Hidrolizált húsnál a lebontáshoz használnak sósavat, kénsavat és lúgot, és pont az ilyen tápokra mondják, hogy rákkeltőek!
Saját véleményem: (ez már nem a tápszakértőé)
Lehet lepontozni, szidni, vagy állítani, hogy ez hazugság, de nem az!
Nincs vele tapasztalatom, mert szeméttel nem etetem a kutyám, de az összetevők áttanulmányozása után nekem ez a véleményem a royalról! Aki nem hiszi, olvassa el az összetevőket, egy tapasztaltabb kutyás azonnal észreveszi a hiányosságait, hibáit. Én már csak röhögök azon, hogy ez a táp ilyen áron, és prémium minőségűnek beadva fut.
Ha nekem nem hisztek, nézzétek meg ezt:
Pontozzák a kutyatápokat, és értékelik őket. A Royal F-et kapott, ami csak úgy halkan megsúgom, a legrosszabb minősítés.
Pontosan feltüntetik miért kap a táp pontot, és miért vesznek el pontot, így ez nem csak egy mende-monda. Tények vannak mögötte, és bizonyítékok, hogy bizony a royal egy pocsék táp.
Az összetevőket elemezték, így ezek az igaz állítások.
Ha ez sem elég bizonyíték, nagyon elfogult vagy.
8-as vagyok:
Bocsi, rossz link.
Ez a jó:
A mi állatorvosunk meg pl. nem ajánlgatja a Royal Canint. Ha valamelyik kutya betegségéből kifolyólag speciális tápot kell kapjon, Trovetet szoktak adni. Ha meg csak úgy táp tanácsadást kérsz, konkrét márkát nem mondanak, csak annyit, hogy legyen gabona, kukorica mentes, sok hússal. Ezeknek a feltételeknek a Royal nem felel meg. Valódi hús szinte nincs is benne, tiszta kukorica az egész, na meg ízfokozók.
Ráadásul a Royal kg ára olyan
1500-1700 körül mozog.
Ilyen áron már tudsz venni N&D sütőtököset:
Lazacos Marpot:
Doxneo tápokat:(itt el van írva a kg ár. Kb 1400 ft-ba jön ki egy kiló)
Taste of the wild tápokat:
Lukullus: (ez még hidegen sajtolt is)
Purizon:
Annyi sokkal jobb táp van Royal Canin áron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!