Porckorongsérv megelőzésére mit adhatnék neki? Tapasztalatok?
A kutyámnak 8 kialakulóban lévő porckorongsérve is van, amik tüneteket még nem okoznak. De nem akarom hogy súlyosbodjanak.
Valamilyen táplálékkiegészítőt ismertek, ami a porckorongok védelmét elősegíti?
Úgy hallottam, hogy az általános porcerősítők nem jók erre.
Talán az étrendje módosításával tudnál tenni a folyamat lassításáért. A zselatint régebben is használták, nézz meg olyan lapokat, amik leírják a zselatin hatásának mikéntjét ! [link]
( patikába vedd, ne a sütihez a közértben kaphatót! )
Amit még ajánlhatok, az pl. a tonhalmájkrém, illetve az ételébe néha egy evőkanál olívaolaj.
A mozgás is fontos még, de ne csak "direkt" formában : amíg masszírozod, addig a "mozgás is megvan", viszont a terhelés is sokkal kisebb.
Köszönöm!
Az MRI-t végző állatorvos szerint viszont nincs olyan készítmény ami segítene. Azt mondta hogy a porckorongok más típusú porcok, és azokra semmit nem érnek ezek a táplálékkiegészítők. De közben meg többen is azt mondják hogy nekik bevált.
Én a K9 Fullflex-et néztem, hogy az jó lehetne.
nincs csodaszer embereknél se, a kiváltó okot kell megszüntetni, a görnyedést és a gyenge hátizmot
kutyáknál nem tudom ez mit jelent, de embereknél a kéz magunkhoz húzása erősíti a hátat és súly felemelése a földről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!