Mi a véleményetek a jugoszláv farkasölő kutyáról?
Inkább a moszkvait válasszátok. A jugo őrkutya elég nehéz eset. Gyerekek mellé nem igazán ajánlott, még rendes kennelből sem. Nagyon erős kezű, tapasztalt gazdinak való.
Más fajták esetleg? Bernáthegyi?
Én pl két Jugoszlàv Farkasölôvel nôttem fel ,voltak lovaink is.
Nekem Közép-àzsiai Juhàsz kutyàm van 3éves lànyom mellett ,2éves kan. Imàdjàk egymàst.
Idôbe kell szocializàlni.
Első válaszoló vagyok.
Ha az őrző-védő tulajdonság ilyen fontos, akkor valóban rossz választás a bernáthegyi :)
Így viszont azt javaslom, hogy vágjatok bele a sárhegyi tartásába. Kicsi korától gyerekekhez, kisállatokhoz szoktatni, tényleg következetesen és szigorúan nevelni. Ha kezd elkanászosodni, nem bírsz vele, akkor ne sajnáld kutyasulira a pénzt/időt/energiát. Sokat tudnak ott segíteni. És ivartalaníttassátok mindenképp, főleg ha kan kutyára esik a választás. A tenyésztőnek is mondd el hogy kisgyerekek közé megy a kutya. Ha valóban jó tenyésztő (ismeri a kiskutyái tulajdonságait), akkor a megfelelő kutyát fogja ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!