Van egy kutyám. Elvileg kiállításra is lehet vinni, van törzskönyve is, meg minden. Viszont a tenyésztő nekem hobbi célra adta el, így is nevezhetek vele kiállításra?
Mi áll a szerződésben?
A hobbi cél azt jelenti, hogy nem tenyészted tovább. Mert mondjuk a tenyésztő úgy ítélte meg, hogy kedvencnek tökéletes, de nem hordoz olyan vonásokat, amit érdemes lenne tovább örökíteni (ezt nyilván ő látja).
Ha nem hamis a törzskönyv, akkor természetesen nevezheted.
Elbohóckodni el lehet ott, csak hobbi céllal, ringdresszúra meg minden nélkül azért ne vedd a szívedre, ha nem lesz eredményetek.
Kiállításra szánt kutyánál a tenyésztő sokkal több mindenre vállal felelősséget, mint egy hobbi célra eladott kutyánál. Lehet, a te kutyádnak voltak kiskorában olyan jellemzői, hogy a tenyésztő úgy vélte, nem fog kiállításon megfelelő minősítést kapni a kutya.
Kiállításra szánt kutyát úgy ad el a tenyésztő, hogy a kiskutya ígéretesnek mutatja magát legalább a kitűnőhöz.
Tuti azért nincsen ilyenkor sem, mert a növekedéskor előfordul, hogy az ígéretes kölyöknél sokkal jobb lesz egy kevésbé ígéretes.
Mi áll a szerződésben?
Hobbi kutyákat nem igazán visznek kiállításra,mert ha eleve úgy adta el valószínűleg vannak pici hibái pl színhiba,foghiba vagy egyéb más vagy csak eleve nem olyan jó a kutya. De ehhez el kell olvasni a szerződést.
Egy kiállításra szánt jó kölyökért akivel később tenyésztenek az persze,hogy drágább. Értéke másabb.
Nem lenne fer,hogy vki pl 300 ezret fizet egy kiállítási kutyára.
Te meg 220-at,mert csak hobbira vetted,de ugyan úgy járnál vele kiállításra.
Bár a szerződés az ami erre igazán választ adhat vagy a tenyésztő akitől vetted.
Én is Tenyésztő vagyok!
Én kiállításra olcsóbban adok el kutyát mert többet foglalkoznak vele és a kennel névnek sem árt :-) illetve nem két forint ha elkezd valaki kiállításra járni...
Nálam a hobbi cél azt jeleni nem tenyésztheted tovább és nem feltétlenül azért mert bármi baja van a kutyának.
Ha valaki behoz egy import kant nem kevés pénzért k( 1500 euro-tól határ a csillagos ég ) utána ne kezdjen el senki 20-30 ezer forintért fedeztetni az eladott kölykével.
Remélem érthető voltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!