Kizárhatják a kutyát a tenyésztésből azért, mert túl magas?
Így ahogy az első írja.
Valószínűleg a felmenői közt volt valaki aki nem németjuci volt, vagy valami nagyobb marmagasságú keverék, tőle örökölte a te kutyád ezt a magasságot.
Törzskönyv nélkül semmiképp se működne amit leírtál, mert azzal tudod bizonyítani, hogy 100% németjucid van.
Fajtakiállításon általában figyelik a méretet. Még a 60 centis szukát is hátra teszik. Tenyészszemlén nem kapna tenyésztési engedélyt, mert méreten felüli.
Ez a hivatalos.
Ezzel szemben nagyon sok méreten felüli kutya megkapja a tenyészthetőt. Főleg a munkások közül. A munkavonalasok nem sokat törődnek a küllemmel. Náluk a munkakészség, az elért eredmények az adott vonalban számítanak.
Köszönöm, hogy ismételten megragadtátok a legfontosabb mondatot. Azzal kezdtem, hogy elméleti kérdés, és nem áll szándékomban se ezzel a kutyával, se másikkal tenyészteni. Nyilván tudom, hogy már nem lesz törzskönyve, és nem kioktatást kértem arról, hogy fajtajelegű keveréknek számít. -.-" Nem hókuszpókuszolni szeretnék, hogy azért mégis legyen már tk, meg tenyésszünk már vele.
Utolsó, neked köszönöm!
tegnap 21:36
Hány tenyészszemlét és körungot néztél már végig? Itthon. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!