Próbálok visszakeresni a régebbi kérdésekre is, és feltűnt, hogy akárhány olyan kérdést tettek fel, hogy ki hol sétál a kutyájával, mind kudarcba fulladt egy-két válasz után. Borzasztóan sokat foglalkozunk itt azzal, hogy mit eszik a kutya, meg mi van a szaporítókkal, de az emberek valahogy nem válaszolnak a sétás, kirándulós kérdésekre. Nem értem, hogy miért? Mindenki elintézi a választ azzal, hogy hát kiviszem a szomszéd parkba/mezőre, esetleg a kutyaiskolába... de ennyire nem fontos nekünk, kutyásoknak, hogy új és új helyekre vigyük a kutyát sétálni, hanem mindenki csak rutinból viszi ugyanoda? Én pl. szeretek minden hétvégén felkerekedni, és valami olyan helyre menni a kutyával, ahol még nem voltunk, vagy régen voltunk. Ez másnak nem fontos? Ti hogy vagytok ezzel?
utolsó: van olyan arborétum, ahová beengednek kutyával?? Hová?? Mert ahánynak én eddig a honlapját megnéztem, mindenhová tilos kutyával bemenni :( :(
Amúgy szerintem a másfél órás napi sétát is jó mindig más irányba megtenni, bevallom, én már nagyon untam, hogy mindig ugyanarra indulunk, így a sima esti sétánál is, ha tehetem, mindig másfelé indulok, hogy ne ugyanaz legyen a napi útvonal.
2010. máj. 20. 14:44
12/20 anonim válasza:
Én minden nap megyek új helyekre a kutyámmal. Mármint lemegyünk sétálni elindulunk valamerre amerre még nem jártunk. Nagy városban lakunk és lehetőségünk van arra hogy a délutáni sétá mindig más-más helyen legyen. Mondjuk esőben nem sétálunk olyan nagyot, csak ide az erdőbe megyünk. De nekem is jót tesz, meg persze a kutyusomnak is. Nyáron meg ha nem lesz az a forróság még több helyre eljutunk :))
2010. máj. 20. 14:54
13/20 anonim válasza:
Szarvasi Arborétum és a Péter-kert, ahol eddig mi voltunk. Bevihettem, pedig kínai harcikutyáról van szó. A szájkosár csak az övtartómra volt csatolva, hogy ha kérik azt is, akkor feltehessem neki.
Mielőtt bárhová mennénk felhívom őket, hogy egyáltalán bemehetünk-e. Eddig rosszindulatú válaszból egy állattenyésztési napok főszervezője viszi a pálmát, de a kutya bája végül őt is meggyőzte :).
A legkedvesebbek az Ópusztaszeri Nemzeti Parkban voltak, ott csont nélkül, minden extra kívánság nélkül szeretettel fogadtak minket. Nem kicsit lepődtem meg rajta.
2010. máj. 20. 14:59
14/20 anonim válasza:
Hu de jó, ez az arborétumos dolog engem is érdekelt, eddig én is csak nemleges választ kaptam.
köszi
2010. máj. 20. 15:04
15/20 anonim válasza:
Nem, nem fontos. És szerintem a kutyáim is nagyon jól megvannak így, hogy minden nap ugyanarra megyünk. Szerintem az nem élvezet, hogy elcibálom őket valami ismeretlen helyre 3 féle pórázzal a kezemben, meg cipeljek felszerelést meg mindent, kocsim sincs a szüleim meg nem fognak minden hétvégén hurcibálni, én meg nem fogom magam és a 3 kutyám tömegközlekedéssel idegesíteni (bár szerintem fel sem engednének errefelé). Ez nekem nem szórakozás, különben sem szeretek kirándulni. Én itthon póráz nélkül sétáltatom a kutyáim, sok szép zöld terület van szemét meg vasak nélkül. Ehhez nem kell elmennem. És a kutyáim és képesek minden nap ugyanazt az útvonalat végigrohangálni és szagolgatni. Nekünk bőven elég a több órás séta, kutyaiskola, rendezvények meg a nyári tábor. Nem tudtam hogy már az is rossz ha minden nap ugyanarra megyünk. Kezd a világ kicsit túldramatizálni mindent.
2010. máj. 20. 15:05
16/20 anonim válasza:
Hát jó neked van annyi időd minden hétvégén , hogy elvidd a kutyát mindíg más helyre.Nekem iskola mellett + kutyasuli + egyéb itthoni tennivaló mellett nincs időm és energiám se , hogy mindíg uj helyre vigyem a kutyát.ha nincs túl rossz idő viszem sétálni amikor van rá időm és energiám.Kerti kutya , ugyhogy hála istennek nem csakvarodik be ha nem viszem minden nap sétálni.
2010. máj. 20. 15:23
17/20 A kérdező kommentje:
15,05-nek: hát, ez nem túldramatizálásból van. az az igazság, hogy én se szeretek minden nap ugyanarra menni, úgyhogy ez nem csak a kutya miatt van, de speciel amikor már 5 éve ugyanarra megyek naponta 3x, akkor az engem is idegesít. Amúgy meg érdekel az is, igen, hogy ki miért nem tartja ezt fontosnak, szóval kíváncsi vagyok arra is, köszi, hogy leírtad.
2010. máj. 20. 15:50
18/20 anonim válasza:
Hát figy , én már annak örülnék a helyedben ha a kutyatartók 20%-a elvinné sétálni a kutyáját , nem pedig azon rágódnék hogy ugyan azon az útvonalon járkálnak , ők legalább sétáltatnak....
2010. máj. 20. 17:45
19/20 anonim válasza:
15:05 Nekem 10 éves az első kutyám én azóta járok egyfelé, sőt ugyanarra lakik a barátnőm, és iskoláhba is arra jártam meg anyukámmal sétálni mégsem unom. Szeretek arra menni, a kutyáim sem unják. Ott vannak a barátaink is.
2010. máj. 20. 20:36
20/20 anonim válasza:
nekünk is megvan a szokásos útvonal és mi azért megyünk arra minden nap mert ott vannak a kutyámnak a játszópajtásai általába mindig ugyan abba az időpontba megyünk és még rajtunk kívül 10en és így legalább kitudja játszani magát más kutyákkal de hétvégente mi szoktunk azért kirándulni de nem mindig tudunk elmenni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!