Egy par kutyatartassal kapcsolatos kerdest szeretnek feltenni mivel ha minden jolmegy nemsokara en is gazdi leszek. Segitenetek?
Fajtafüggő a sétamennyiség és minőség. A kistestű keveset eszik, de simán válogathat. Gazda tervez, kutya végez. Szárazból olyat, amiben nincs glutén és szója, adott esetben hipoallergén.
Milyen kutya lesz a szerencsés?
Szia! Én kezdetben 5× sétáltattam (reggel korán, délelőtt, délben, délután, este), aztán rádzoktunk a 3× sétára. :)
Egy éves koráig egy nap háromszor kell etetni. A kutyatápok zacskóján rajta van, hogy mennyi súlyhoz hány gramm kaja kell egy etetéshez, és akkor azt kiméred, és egy nap három adagot adsz neki. Ahogy növekszik a súlya úgy növeled a táp mennyiséget a zacskón leírtak alapján. Egy éves kora után napi egyszeri etetés is elég neki, de akkor nyilván több.(pl.ez az etetés lehet délben). A mi kutyánk még háromszor kap egy napon enni, de pár grammal kevesebbett adunk neki, mert kap jutalomfalatokat. Én ajánlom a Pedigre tápokat is.
Darling tápot NE!!!! A mi kutyánknak hasmenése volt tőle(de ez kutyafüggő is lehet), és hányt. Azóta, hogy visszálltunk a régi tápa minden rendben van.
Ha van kérdésed írj nyugodtan :)
A szobatisztaság hetekbe, hónapokba telhet. Addig minden evés, ivás, nagyobb játék, ébredés után közvetlen le kell vinni, kb 2 óránként. Aztán ahogy nő, egyre tovább tudja majd tartani, így fokozatosan csökkented a séták mennyiségét és növeled két séta közti eltelt időt. Felnőttként elég lesz a 3, de jobb lenne 4x.
3 hónapos korig napi 4x, fél éves korig napi 3x, egy éves korig napi 2x, egy éves kortól napi 1-2x, ahogy jobbnak érzed. Elvileg elég napi egyszer adni neki felnőttként, de ha a napi adagját két részre osztod, nem terheli meg annyira a gyomrát, főleg, ha száraz táppal eteted.
A kutyatápos zacskón rajta lesz az etetési útmutató. X hónapos kutyának Y gramm táp/nap. Ezt az adagot osztod a napi etetések számával és annyit adsz neki egy étkezésre.
Szuperprémium száraz kutyatápok pl:Carnilove, N&D, Orijen, Platinum. Olcsóbb, de még nagyon jó minőség pl:Brit Care, Happy Dog Supreme, Kennel's Favourite stb. Közép kategóriások, de ezekkel sem lehet mellé lőni pl:Josera, Bosch, Brit Premium, Flatazor.
Vagy francia bulldog vagy a menhelyről valamilyen keverék kutyust szeretnek
Szerintetek?
Én a menhelyet javaslom. Annyi kutya közül lehet választani. Szépek, okosak, különlegesek.
Tápból nem jó a pedigree, se semmilyen szupermarketben kapható táp. Állateledeles szaküzletben vagy internetről rendelve tudsz normális minőségű tápot venni neki.
Francia Bulldog ára 250-350ezernél kezdődik és nagyon beteges fajta.
De ha nagy álmod, akkor persze nem beszéllek le róla. De ha nincs konkrét fajtaszerelmed, akkor mindenképpen menhely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!