Hogyan szoktassam össze őket? Sűrgős!
Sziasztok! Van egy négy éves szuka törpe tacskóm,akihez ma vettünk egy 2 hónapos kan kiskutyát(nem szaporítás céljából). Mikor haza hoztuk a kant a szuka elkezdte őt ugatni,közben folyamat bújt hozzám. (Mivel mindkettő az enyém,azt tudni kell,hogy a tacskó nagyon szeret engem,így mikor látta,hogy hozom be a kicsit, persze egyből féltékeny lett).Utána odakapott a kicsihez kétszer is. Ott már nem mertem lent hagyni a kicsit,ezért fel vettem kézbe. Most viszont,hogy este van valahova rakni kellett a kicsit, és elsőnek úgy volt a felállás, hogy a kicsi kint az udvaron a kutyaházban, a tacskó meg a műhelyben (a szokásos helyén) alszik. Igen ám,de a tacsi tudta hogy a kicsi kint van ezért megállás nélkül ugatott.Ezért kimentem, és beraktam a kicsit (apukám tanácsára) a tacskóhoz, és most mindketten bent vannak a műhelyben. És most annyira ideges vagyok hogy az este folyamán bántja, hogy aludni tuti nem fogok.
Írnátok tippeket,hogyan lehetne összeszoktatni őket?
Nagyon megköszönném!!
ui.: sok oldalon olvastam hogy a sétáltatás segít,de sajnos a kicsit még nem lehet vinni sétálni:/...
"KÖLYÖK KUTYÁT LEGALÁBB 1 HÓNAPIG BENT KELL TARTANI! Ez így konkrétan állatkínzás."
Na ne viccelj. 11 éves kaum világ életében kinti kutya volt, köszöni szépen tökéletesen jól van, kiegyensúlyozott, boldog nyugger lett belőle :) Igaz, nem volt bevágva egy másik vadidegen kutya mellé....a mondandód többi részével egyetértek.
A két kutya soha nem fog összeszokni ha folyamat bevisszük a házba és meg sem probálunk legalább egy északát..
És megnyugtatok mindenkit,hogy a tacskóm nem agresszív,nem fojtotta meg eddig semelyik háziállatunkat, még a tengerimalacot sem.
Kicsit későn teszed fel a kérdést...
Először is, a már meglévő tacsit kellett volna előbb nevelni úgy, hogy pl. tiltható legyen (azaz, ha rászólsz, abbahagyja az ugatást, a kölyök csesztetését stb.). Alap, hogy jól nevelt kutya mellé viszünk csak második kutyát.
Másodszor, tacskót, pláne törpetacskót a lakásban kellene tartani hűvösebb időben, télen mindenképpen, és nem udvaron vagy műhelyben.
Harmadszor, kölyökkutyának meg végképp bent lenne a helye, főleg az első hetekben. Nem is értem, hogy ez miért nem egyértelmű számotokra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!