Ivartalanítás, akkor most mi a jó?
Kb. 100 cikket olvastam el és több állatorvossal beszéltem, de nem érzem magam elég okosnak. Az, hogy ivartalanítunk az biztos...
De tüzeljen-e előtte a kutya. Rengeteg a pro és kontra. Én az első tüzelés előtt szeretném, de az ellenvélemény, hogy ki kell fejlődnie a kutyának.
A másik és nehezebb kérdés, hogy el kell-e távolítani a méhet. Egyik oldalon a gennyes méhgyulladás, másikon a méh tartó szerepe és az inkontinencia. Nálatok mi lett a jó megoldás? Sajnos inkontinenciára is és méhgyulladásra is magas a %-os esély. A kutyus közepesen nagy testű.
A MÁOK a tüzelés előtti ivartalanítást tartja jónak.
"Az ellenvélemény, hogy ki kell fejlődnie a kutyának" meg ott bukik, hogy nem ivaréréskor az ivarszervek fejlődnek ki, azokat meg úgyis eltávolítják, akkor meg nem mindegy, hogy kifejlődött vagy sem?
Nálunk az első tüzelést megvárják, (tudom, sokan nem értenek ezzel egyet), és mindent, a méhet is kiveszik.
Én bízom az állatorvosunkban, ezért rá hallgattam, és így csináltuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!