Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » MINDENNAP EGY TOJÁS, SOK LESZ...

MINDENNAP EGY TOJÁS, SOK LESZ EGY 1 ÉVES NÉMETJUHASZNAK?

Figyelt kérdés
Szeretnék tojást adni neki,olvastam hogy jó,csak a mennyiséget nem tudom.
2010. máj. 19. 17:59
 1/10 anonim válasza:
31%
Én olyat olvastam, ha jól emlékszem, hogy hetente kétszer adjunk tojást a kutyának, apróra torve a héjat belekeverni a kajájába. Nekem nincs kutyám, nem is volt eddig, de remélem, hogy segítettem ezzel.
2010. máj. 19. 18:10
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

sztem nem a héját kéne....

sajnos optimális adagot nem tudok :(

2010. máj. 19. 18:18
 3/10 anonim ***** válasza:
heti 3 bőven elég , a héja pedig összetörve a kajájára , mert sok benne a kálcium és jó a csontjainak.
2010. máj. 19. 18:53
 4/10 anonim ***** válasza:

Az ember csontjainak is jó a Ca^2+, mégse esszük meg.

még mindig nem értem hogy az mért jó a kutyának. Kinn van egész nap, süti a napocska, majd megoldja ő a kálcium felszívást....

2010. máj. 19. 18:59
 5/10 A kérdező kommentje:
A héját nem adnám oda,mert kiegészitőt kap,PET PHOS-t,abban megfelelő mennyiségben és arányban van a Ca-P.
2010. máj. 19. 19:37
 6/10 anonim ***** válasza:
hetente 2-3x szoktam adni és csak a sárgáját!
2010. máj. 19. 20:46
 7/10 anonim ***** válasza:
72%

szerintem mindennap is lehet adni, ha kölyök vagy lábadozik.

1 éves kortól hetente 2-3 szor elég, de akkor vagy főtt tojást, vagy csak nyers tojássárgáját.

Nyersen tojásfehértjét nem szabad adni mert a benne lévő avidin megköti a biotint.

2010. máj. 19. 21:03
 8/10 anonim ***** válasza:

utolsó vok, még annyit, hogy természetesen a házi tojás a legjobb:)

és kutyának nyugodtan lehet adni összetört, zúzott tojáshéjat.

(persze ha nem kap más ilyen kiegészitőt)

2010. máj. 20. 00:40
 9/10 anonim ***** válasza:

Pet-Phos mellé ne adj tojáshéjat, mert a túlzott kalcium bevitel éppolyan káros, mint a kalcium hiány.

Én Pet-Phos helyett zöldkagyló kivonatot adnék egy 1 éves kutyának. Ő már felnőtt, a csontjai megnőttek, a csontokat mozgató képletek (porcok, inak, ízületek, stb.) erőssége, rugalmassága már fontosabb. A zöldkagyló kivonat ezeket építi, olajozza. Kutyásban ilyen a Korvimin, Luposan Gelenkraft, GF 600. Humánban ilyen pl. a Proenzi 3.

Tojásból szerintem elég heti 2-3 db, megfőzve vagy rántottának (persze só nélkül).

2010. máj. 20. 15:17
 10/10 RastaMama ***** válasza:

Ha ez a Pet micsoda csonterősítő, akkor a Ca mellett foszfornak is kell benne lennie, mivel anélkül nem szívódik fel a Ca.

Tojást adhatsz neki, de a csonterősítő mellé nem kell még a tojáshéj is. Túlzásba viszed vele a Ca-t. Viszont heti egynél semmiképp se adj neki többet, mert úgy többet árt, mint használ. Egyszerűen megfosatja az ebet, és túladagolod azt a csomó jót, ami a tojásban van. Nagy mennyiségben meg már nem is olyan jótékonyak, hidd el.

2010. máj. 22. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!