Milyen fajta kutyát vegyek?
Olyan kutyát szeretnék ami apportos és szereti a vizet, nem jelentene neki gondot ha heti 1-2x kocogni jönne velem. Nem ugat fölöslegesen. És ha kutyával találkozunk azzal barátságos, viszont azt szeretném hogy az idegenekkel emberekkel inkább közömbös legyen. Ami hajndó lenne trükköt tanulni, de nem olyan energiaszinten pörög mint egy collie. És szeretném ha nem engedne be idegent a lakásba ha nem vagyok ott.
Golden retieverben és Rottweilerben gondolkozok, de a golden úgy érzem "nem védene meg" a roti meg attól tartok nem lenne barátságos alapból más kutyákkal.
Tudom hogy idomítás meg nevelés kérdése, de olyan kutyát szeretnék ahol ezek ösztönösöen történnek, nem pedig azért mert én másmilyennek nevelem.
Kérlek javasoljatok nekem olyan kutyafajtákat amikben a fenti tulajdonságok és viselkedések alapból (tudom van személyiségenkénti eltérés) megvannak.
Nem első kutya lesz az életem során. Ja és inkább közepes vagy közepes-nagy kutyát szeretnék.
A golden valóban nem házőrző típus, szereti az idegeneket is.
A roti viszont keményebb dió, komoly nevelést, határozott gazdát igényel. A vizet sem feltétlenül szereti.
Hogy kutyákkal hogy jönnek ki, az tényleg nevelés, szocializáció függvénye, de az igaz, hogy a roti dominánsabb lehet.
Ha a házőrzést elengednéd, akkor jó a golden, labrador, vizslafélék.
Esetleg német juhász? Viszont vele is, és a rotival is erősen javasolt a kutyaiskola.
Lehet keverék is.. Az ellenállóbb a betegségekkel szemben is, mint pl.: a fertőző kullancs csípésből eredő babéziával azt hiszem... Érdeklődj a menhelyeken is. Így jobbá teheted egy olyan kutya sorsát aki nem biztos hogy otthonra lelne.
Plusz több kutyafajta jó tulajdonsága keveredne benne :)
Miért bűn az, ha valaki az örökbefogadást tanácsolja? Ha valakinek annyira nincsen ötlete, hogy milyen kutya lenne való hozzá, akkor azt miért másoknak kéne megmondani milyen kutyát vegyen a következő 10-15 évre? Mert ha ismerné önmagát és minimálisan a kutyafajtákat, urambocsá' körbenéz a neten vagy felüt egy katalógust a kutyafajtákról, akkor ki se írná a kérdést...
Menhelyen is vannak pici kölyökkutyák, semmivel sem rosszabbak, vérengzőbbek, mint bármely más kutya.
"Jó helyről" nem így kezd el kutyát venni az ember, hogy mondják meg neki vadidegenek milyen kutyája legyen, aztán jöhet a jófogás, és vesz szaporítótól... Hanem ott, hogy fogja magát és kinéz egy kutyakiállításra pl, szétnéz és akkor talán még azt is tudná, hogy mekkora egy roti vagy egy nj...
Amúgy ha minimálisan értenél te is a kutyákhoz, akkor tudnád, hogy az idegenekhez illetve a kutyákhoz való viszonyulás nevelés kérdése is... A "hajndó lenne trükköt tanulni" kritérium meg egyszerűen már a röhej...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!