Most ezzel vigyem-e orvoshoz?
Tegnap a kutyámmal utaztunk vonaton. Mikor megérkeztünk az állomásra, a kis bugyuta leugrott és fölakadt a hátsó lába abba a rácsos lépcsőbe. Csak percek múlva, a villamoson vettem észre, hogy ömlött a lábából a vér, mert mikor megsérült, egy hangja sem volt. Mikor haza értem vele, azonnal lebetadinoztam, plusz reggel séta után is. A lábujja biztos nem tört el, de úgy láttam, a köröm sérült, de nem tudom eldönteni, hogy teljesen eltört-e a körme vagy csak megrepedt vagy visszahajlott. Nem sántít és nem látom, hogy különösebben fájlalná, bár este nyalogatta, meg látom a körménél az ideget, mintha belevágtak volna. Egy kicsit ferdén is áll a körme azóta.
Szerintetek ezzel el kell orvoshoz vinni vagy elég a betadine? Nem tudom, mit tegyek vele, mert tényleg nem látom, hogy fájna neki, csak félek, hogy elfertőződik.
És légyszíves ne essetek nekem, én is utálom, mikor olyanok írnak ide, akiknek egy hete haldoklik a kutyája és itt kérdezgetne az orvos helyett. Magam is ha kell ha nem viszem az orvoshoz a kutyát, már néha hülyének is néz a doki, de ezt most nem tudom eldönteni. Szerintetek mit tegyek?
Az előző kutyámnak "szinte" rendszeresen leszakadt valamelyik körme, (mert állandóan olyan erővel kapart vizelés után) de egy állatorvos ismerősöm azt mondta: elég ha tisztán tartom és pár napig betadinozom...
Kivéve persze ha látod, hogy begyullad.
Felhívtam a dokinkat. Azt mondta, lehet, meg kell operálni, holnap vigyem be a kutyát és akkor meg tudja mondani. És azt is mondta, hogy kössem be egy zoknival, semmiképp se hagyjam, hogy nyalogassa, mert akkor akár annyira elfertőződhet, hogy amputálni kell a lábujját. :( Addig betadine. :(
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!