Egy westie és egy cseh farkaseb mennyire tudna kijönni egymással?

Vizsla-tacskó, bernáthegyi-tacskó és dog-tacskó párost ismerek, szerintem mindhárom esetben elég nagy a méretkülönbség. :) Az első esetben nem sokat foglalkoznak egymással a kutyák, mondjuk ők egykorúak. A bernát és a tacsi sem sokat játszott együtt (itt nemrég pusztult el a bernát), viszont az ő helyére jött dog gyönyörűen elvan a tacsival, birkóznak is együtt. :) Szóval nekik annyira nem gond a méretkülönbség, inkább csak mi, gazdik izgulunk szerintem, nehogy kárt tegyenek egymásban.
Ha kölyökként hozod majd a cseh farkast, akkor tuti nem lesz gond, bár ugye ki tudja, mennyire lesz rigolyás addigra a westie-d. Szerintem inkább arra számíthatsz, hogy csak egymás mellett fognak majd élni, nem lesznek egymásnak társak.
Annak gondolom utánaolvastál, hogy ez a fajta nem egyszerű, jellemben is nagyban eltér pl a ránézésre hasonló németjuhásztól is, és sok feladatot, foglalkozást igényel?! Nekem is iszonyúan tetszik, de hiába van nagy kertem, nem lenne elég időm/energiám lemozgatni, és az agyát is lefárasztani, úgyhogy marad a távolról csodálás...

Nyilván kölyökként venném meg, adva lenni neki a helyzet, szóval csak megszokná.
Írtam, hogy évek óta ez a kedvenc kutyafajtám, szóval már minden fellelhető írást elolvastam róla.
De még nem is biztos, hogy lesz alkalmam ilyet tartani, úgyhogy nem kell annyira kétségbe esni mint ahogy tették itt egyesek. :)
Egész nap itthon vagyok egyébként. Szóval a 24 órás felügyelet nem probléma.

Néhány évvel ezelőtt egy kiállításon a gazdi pakolt ki a kocsiból. Egyik kezében a táskája, másikban pórázon a cseh farkas és a whippet kutyája. Egész úton egymás mellett feküdtek a kocsiban. Amikor a gazdi épp a kocsiajtót zárta be, a farkas gondolt egyet, oldalra fordult, és kitépte a whippet torkát. Mire beértek a legközelebbi állatorvoshoz, a kicsi kivérzett.
Ezért nem javaslom kis kutya mellé.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!