Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám (csivava) annyira...

A kutyám (csivava) annyira örül nekem, ha hazaérek, hogy olyan furcsa hangokat ad ki, mintha hörögne, vagy fulladozna. Ez mitől van? Természetes vagy vmi baja van? Csak örömében csinálja azt mikor valaki hazaér, máskor nem.

Figyelt kérdés
2010. máj. 19. 07:35
 1/8 anonim ***** válasza:
6%
Talán ezzel jelzi, hogy ideje lenne fürödnöd.
2010. máj. 19. 07:45
 2/8 anonim válasza:
0%

Az enyém is ezt csinálja :DDDD Alig tudom levakarni magamról XD

Teljesen normális, ez amolyan csaholással kevert örömugatás :D

24/L (egy tündéri csivava gazdája)

2010. máj. 19. 08:00
 3/8 anonim ***** válasza:
3%

szia. nekem yorkim van, az enyém mindezt még megspékeli vigyorgással. vagyis mutatja a fogait, mintha nevetne :)

de a kérdésedre. én próbálom őt erről leszoktatni, hogy nyugodtabban fogadjon, mert nem szeretném, ha szívproblémái lennének a túlzott izgalomtól.

sajnos az ilyen kistestűek hajlamosak rá.

2010. máj. 19. 08:18
 4/8 anonim ***** válasza:
18%

Nekem is yorkim van. Azert adnak ki ilyen furcsa hangot, mert hirtelen izgatottak lesznek es tobb levegore van szukseguk, mint eddig, ami hirtelen cserelodik a szervezetben, es ez ilyen hanggal jar.

A yorkiknal olyan, mintha rofognenek. Ez magaban nem karos, hanem normalis dolog, de tenyleg jobbat tesz a kutyanak, ha nem kerul ilyen izgatottsagba. Lattam mar kutyat bepisilni oromeben :)

Ha ilyen problemaid nincsenek, akkor ne torodj a hanggal :)

2010. máj. 19. 08:52
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Az enyém úgy örül, hogy "sír" örömében :) Komolyan, amikor meglát, nyüszítve ugrál fel rám, és ezerrel csóválja a farkát :)
2010. máj. 19. 09:35
 6/8 anonim ***** válasza:
41%
A nagy öröm is stresszel jár, ezért , bár tudom, hogy nagyon nehéz, próbáld a kutyát nem észrevenni, amikor hazaérsz. 1-2 perc múlva úgyis lecsillapodik, akkor örüljetek egymásnak.
2010. máj. 19. 10:38
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Az ugrálás, sírás, szűkölés, ugatás, mindenféle túlzó reakció találkozáskor csak az ember számára tünhet normális viselkedésnek egy kutya ilyenkor általában nem érzi jól magát, ezek a jelek viselkedészavarokra, stresszre utalhatnak főképpen ha az egyedüllétet is nehezen viseli (ugat, rombol, rágcsál, bepisil, farkát kergeti stb.) Egy boldog kutya kedvesen, csendben farokcsóválva minden túlzás nélkül üdvözli embertársát, teljesen nyugodtan konstatálja újra itt a gazdi.

A kutya nem ember mások az igényei, és másképpen fejezi ki lelki állapotát...

2010. máj. 19. 11:43
 8/8 A kérdező kommentje:
:D az enyém is pisilt már be egyszer örömében...:) amugy nem zavar csak én is attol félek hogy nehogy szivinfarktust kapjon vagy ilyesmi...
2010. máj. 19. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!