Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért "udvarolt" a kezemnek a...

Dogcsi kérdése:

Miért "udvarolt" a kezemnek a 6 hetes kiskutyám?

Figyelt kérdés
Pár napja vettem egy bichon kutyust, s ma játék közben rámászott a kezemre és "udvarolt" neki. Olvastam róla, hogy ők így szokták kifejezni a dominanciájukat, de lehetséges, hogy ennyi idősen is? Vagy a kölyköknél van más oka ennek?
2017. jún. 17. 10:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

ma 12:01

Kiállításra törzskönyv nélkül nem is nevezhetsz. Ez nem jó példa.

Amúgy pont a maliknál van igazán laza tenyésztési szabályzat. Egy alomban rövid szőrrel született kutya mali. Amelyik hosszú szőrrel születik, tervuerenként lesz törzskönyvezve.

2017. jún. 17. 13:33
 12/15 anonim ***** válasza:

11, te mégis miről beszélsz? Mi az hogy a kiállításhoz nem kell tk? Te teljesen hül.ye vagy. Akkor szerinted mièrt vannak fajtacsoportok? Na majd akkor én bemegyek a tk-s németjuhászommal de meglátom hogy ott szàzan vannak és inkább hazudom hogy a kutyám belga juhász, mert ott csak 2 kutya van. Végülis több esélyem van ott nyerni, nem?

Az írásod második fele is marha értelmes. Ok hogy úgy törzskönyveznek, attól én a németjuhász-staffi kutyámra nem foghatom rá hogy márpedig ő mali. Hiába néz úgy ki.

2017. jún. 17. 14:19
 13/15 anonim ***** válasza:

Bocs 11, az írásod első felét rosszul olvastam.

Mi az hogy rossz példa? Én azt viccből írtam. A te példád az ami pont felesleges.

Egyébként fogadd el hogy csak a tk-s kutya a fajtatiszta, ennyi. Nem kell itt a dokikkal pedàlozni.

2017. jún. 17. 14:22
 14/15 anonim ***** válasza:
Tévhit, hogy a dominancia jele a hágás. Alapjáraton az egész dominancia cirkusz nem úgy mūködik, ahogy az átlagember használja, gondolja, de az egy másik mese. Azért "udvarolnak" a kutyák, mert felpörgött, izgatott állapotban vannak (fõleg egy kiskutyánál játék közben), esetleg frusztráltak, stb. és nem tudja másképp kiengedni a gõzt. Hát még ha idejekorán történt meg az elválasztás, így "otthon" nem tanulta meg az alapvetõ normákat. Amúgy annyi a dolgod, hogy nem foglalkozol vele, esetleg átirányítod másra (labda, kötél, egyéb játék stb).
2017. jún. 21. 13:52
 15/15 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm a válaszod. Két alkalommal csinálta, s mindkettő játék közben történt. Persze azóta megtanulta, hogy nem szabad.
2017. jún. 24. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!