Milyen kutyafajták imádják a vizet?
Olyna kutyust keresek, aki szeretné a vizet, a mostani rühelli, és nem tudok vele strandra járni, mert fél a víztől.. tudom, hogy nem fajtára megy, hanem egyéni, de mégis valami víz-orientáltabb fajtát szeretnék választani. :)
(ja és ez a tulajdonsága a mostani kutyámnál nem érinti őt hátrányban, ő is jönne velünk, csak a másikkal fürdenénk akkor.)
Nekem angol cocker spánielem volt, és szenvedélyesen szerette a vizet. Ha nem figyeltem rá, minden pocsolyába belefeküdt. Egyszer a ligetben kergették a labdát egy kutyapajtásával, a labda begurult a városligeti tóba, az én kutyám meg egy hatalmas ugrással utána...
Botot is nagyon szerette visszahozni a Duna-parton a sekély vízből. Beljebb nem engedtem, féltettem.
De végül a spánielt erre találták ki...
Labrador tuti.
Pár fajta, amelyikben saját tapasztalatom szerint vagy imádja vagy útalja a vizet, köztes megoldás nincs :D : amstaff, újfundlandi, golden, boxer.
Véleményem szerint nincs kifejezetten vizet imádó fajta.
Ugyan is minden kutyát kölyök korától szoktatni kell a vízhez, labdáját,játékát bedobni, pozitív és jó élménynek tekintse. Persze ezt csak jó időben lehet,mikor a kutyusnak is melege van így akár magától is szívesen hűsölne a vízben.
Ismerek labradort aki utálja a vizet,miért? hát vízi kutya elméletben. De gyakorlatban 3 éves korában látott vizet elsőnek mikor elvitték nyaralni egy tóhoz.Csodálkoztak,hogy a kutya nem megy be. Be vitték ölbe,de úgy úszott ki és bújt egy bokor alá,hogy inkább nem próbálkoztak tovább.
Következő keverék kutyájukat 4 hónaposan fogadták örökbe, eljártak vele patakhoz,folyóhoz,tóhoz mindenfelé. Na az a kutya imádja a vizet.
Nekünk van egy Havanese-ünk 3,5 hónaposan már pacsált a közeli patakban. Elsőnek bele mentünk és hívtuk.Hoztuk a a kedvenc labdáját majd mi is álltunk a patakba dobáltuk a labdát. Jól elfáradt. Másnap ismét lementünk.Nem kellett noszogatni. Jelenleg 6 éves és télen is képes lenne egy pocsolyában pancsolni. Mikor a Duna partra le kocsikázunk,szinte érzi hová megyünk,nagyon izgatott lesz. Kiszállunk a kocsiból és elengedjük rohan be sikítva a vízbe. Élete a víz szinte.
Nem is vízi kutya fajta,pedig.
Eddig akárhány kutyát ismerek mindegyik amelyik nem lett kölyök korában hozzá szoktatva az nem kedveli a vizet ellenben azzal akit a vízhez szoktattak.
Nekem ket cavalierem van. Uszohartyas a labuk. Es nem usznak. Az egyik ha beletesszuk a vizbe nem esik ketsegbe. A masik viszont utalja a vizet.
Hat ez ilyen. Pedig USZOHARTYAJUK!!! van. 😀
Szerintem teljesen egyénfüggő és szoktatás kérdése, én például ismerek egy labradort aki gyűlöli a vizet.
Az én kutyám is vízi vadászkutya, mégse szereti a vizet.
Ha viszont kölyök korában kerül hozzád bármilyen kutya, és hozzászoktatod a vízhez, akkor valószínűleg szeretni fogja a későbbiekben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!