Miért gyűlölnek sokan más kultúrájú embereket azért, mert esznek kutyát? Nekem volt nyuszim, és bár őt soha nem ettem volna meg, de nem ítélek el senkit aki nyúlhúst is eszik.
Azért azt ne felejtsd el, hogy a nyúl prédaállatnak számított régen és most is ugyanúgy mint a csirke, disznó stb. Már az ősember is vadászott rá a húsáért. A kutya ellenben mindigis TÁRSKÉNT fujnkionált. Az más dolog, hogy ma már a "prédaállatokat" is tartják az emberek társként, ezzel nincs is probléma. Viszont a húzottszeműek egy részén kívűl senki más nem tekint a kutyára ételként, mert nem az... A másik meg az, hogy ma már a legtöbb vágóhídon (legalábbis magyarországon) először elkébítják az állatot és csak utána vágják le, ergó nem szenved (a tartási körülményekre most nem térek ki, mert azt telepje válogatja). Ellenben a kínai kutyahúsfesztivál (leírni is borzalmas) nem más mint könyörtlen mészárlás. Amit már előttem leírtak a kutyák SZENVEDNEK, szájuk összeragasztva, lábaik összekötve, élve a forróvízbe dobálják őket, stbstb. Az ember legjobb barátjának nevezett faj, ezt érdemelné? A többi állathoz még annyit, szerintem egyik lemészárlásához sincs ekkora "fesztivál" kreálva....mert nem arról szól a dolog.
Azért én a nyulat és a kutyát nem említeném egy lapon, ettől függetlenül én a nyulat se bírom megenni..
Én azért mert van kutyám és tudom, hogy mekkora szeretetet tudnak adni és milyen szükségleteik vannak. Ezeket pedig semmilyen módon nem lehet kielégíteni, ha fogyasztásra szánod őket.
Csak azért, mert rámondod egy állatra, hogy kaja, attól még megmaradnak az érzései. De ezt nagyon sokáig lehetne fejtegetni...
Ha a kutyaevésre gondolunk, rögtön Kína jut eszünkbe és az egész népet, minden tagjával elítéljük emiatt. Pedig ez az egész szokás csak egy nagyon apró területnek a sajátossága, amit a többi részéről Kínának nagyon sokan elítélnek és nagyon sok kínai ment onnan kutyákat, akiknek utána egy hosszú boldog életet biztosít.
Szerintem az egész nagyüzemi állattartás elítélendő. Ezeknek az állatoknak igenis vannak érzéseik és erre igazán akkor jön rá az ember, amikor egy véletlen folytán hozzákerül egy ilyen, butának és érzések nélkülinek titulát állat és az ember meglátja, hogy igazából egy szerethető, ragaszkodó, okos pici lény.
6-os vagyok.
Tessék, pár kattintás és találtam nézni valót,
vietnami böllér fesztivál kivégzése (18+, csak erős idegzetűeknek!!!):
1:17-nél kezdődik.
Itt egy random magyar vágás a sok közül:
https://www.youtube.com/watch?v=DWEPa9vyqzM
Találtam kínai élve nyúzást is (valami rókaféle), tessék:
De van itt vietnami krokodilnyúzás is, tessék:
https://www.youtube.com/watch?v=4tyYcINIyTs
Nincsenek tévképzeteim, tudom, hogy mindenhol vannak durva, embertelen módszerek, szadista dolgozók az üzemekben, sz.r körülmények,de az ázsiai országokban ezek HALMOZOTTAN vannak meg, konkrétan ömlik onnan a sok szarság....(Amúgy se disznót, se marhát nem eszem, tejet sem iszom, semmi bőr vagy szőrme cuccom nincsen, mielőtt valaki belém kötne....)
A hab a tortán, hogy Kínaiak a szomszédaim, ritka bunkó népség.
Azt hiszem kijelenthetjük, hogy az ilyen "kultúrákon" semmi tisztelni való nincs.
És az ilyen putrikban az emberi életnek sincs igazán több értéke.
6-os vagyok, utolsó két válasz remekül összefoglalja a lényeget.
Én régen nem utáltam senkit. Kb. 5-6 éve viszont, ha meglátok pl. egy kínait, ideges leszek. Terveztem kutyát. Megnéztem különböző országok sintértelepeiről videókat (sintértelepről akartam és végül hoztam is kutyát), utána néztem, hol milyen protokoll van és valahogy kilyukadtam az ázsiai kutyahús fesztiválokig, onnantól meg már tovább visz a net a többi sz.rságig. Senkit nem kell félteni, rengeteg országban mennek ilyen kegyetlenkedések (Japán ész nélküli halászata, USA marha-és disznó vágóhidai,állatkísérletei, magyar vidéki gyepmesteri telepek....), de eddig Kína vezet minden téren.
És tudjátok mit? Az a kifejezéstelen, bamba pofa, amit állandóan vágnak az ilyen videókban, az is totál kiakaszt.
Volt egy videó, ahol egy kutyát húztak az autópályán, aszfalton (el lehet képzelni, lenyúzott bőr, stb..) egy kocsi után kötve. Senki le se sz.rta. De olyan is van, fent van a netem, nyugodtan meg lehet nézni, hogy egy pár éves gyereket egy piacon elgázolnak és szintén senki le se sz.rja (több járókelő elmegy mellette), sőt, ha jól emlékszem még kétszer áthajtanak rajta.
Közben megkerestem, íme:
https://www.youtube.com/watch?v=4oUjma6euI0
Amikor meglátok egy kínait, állandóan ezek ugranak be és ideges leszek. (Nyilván akad ott is normális ember.Remélem...)
Kicsit elkanyarodtam a kutyahús evéstől, de az én megítéséemhez ezek mind-mind hozzátartoznak. Bár ne léteznének ilyen videók...
Lezárásnak itt egy társadalmi kísérlet, gondolom USA valamelyik állama a helyszín, két kutya van kikötve kis táblával, érdemes nézni a járókelők reakcióit és a végét a videónak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!