Mit tegyek vele?
Szerencsétlen csak tegnap óta van veletek, mégis mit vársz tőle? 4 évig szenvedett, +2 év, azaz 6 évig kb senkihez sem tartozott, ne csodálkozz, ha félénk, bizalmatlan... Legyél vele türelmes és megértő, és ne erőszakoskodj vele, ha egyszer látod, hogy fél... Nem is kell tutujgatni, csak legyél vele nyugodt, türelmes és normális... Adj neki időt,
Egyébként próbáld pár finom falattal (pl virsli) csalogatni, és örülj nagyon ha megy a kapu felé.
Persze ez igaz, ezen nagyon nem gondolkodtam el...
Mindenesetre, a holnapi sétákon ezeket kipróbálom. Csak hirtelen azt nem értettem, hogy egyszeriben miért szaladt ki rajta nagy boldogan? Tegnap este úgy imádkoztam ki, ma egy szempillantás alatt az utcán volt reggel. A lépcsőn eddig semmi probléma nem volt, ez volt az első. Lehet, hogy kicsit elfáradt, egy órán át csak szaladt megállás nélkül (plusz a reggeli és a délutáni séta is ilyen), ezért "zavarodhatott" meg szegény. Persze, ez csak egy kósza feltételezés. Majd kialakul, igyekszem jó gazdi lenni számára.
De hogy pozitívum is legyen:
A nevét hajlandó meghallani, ha kicsit "ijesztőbben" szólok neki (nem leordítom szerencsétlent, de nem is kiabálok,csak úgy szólalok meg, hogy meghallja) minden alapparancsot megért,kivéve az "ülj!" parancsot.
Ó nem kell félteni, egyenesen követeli, hogy fogalkozzunk vele :) nyilván mindenkinek új szituáció, talán a kutyának meg nekem is. Neki új gazdi,nekem első kutya (elvileg előttem volt 2 vagy 3 gazdija. Talán ebből adódhat a kapu félelem. Vagy a menhelyéről. Megindult a kapuhoz, szegény eléggé le volt cseszve (voltunk meglátogatni). De nem az a típikus nevelő célzatú "ejnye bejnye, ne csinálj ilyet" hanem mintha a seggéből rángatta volna ki szegény kutyát.
Mindenesetre, nagyobb türelemmel állok felé. Köszi a gyors válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!