Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Önvédelemre milyen kutyát...

Önvédelemre milyen kutyát ajánlotok?

Figyelt kérdés

Önvédelem alatt házőrzést értek, meg ha elmegyek valahova, akkor már a látványa is elriassza a potenciális bűnözőt.

Én ilyen bulldogra, pitbullra, rottweilerre gondoltam. Lehet, hogy egyszerre kettő.

Volt már korábban kutyám, de még kamaszként, egy német juhász. De a kutya témában ennek ellenére új vagyok.

Valami erős, izmos kutyafajta kellene, akit be lehet tanítani védelmezésre. Hogy ha például megütnek, akkor már nekimenjen.

Időm amúgy lenne rájuk bőven.

Meg még annyi, hogy ez a súlyhúzás amit csináltatnak a kutyákkal, ez nem káros nekik?

2017. jún. 5. 22:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Amire gondoltál, nem a legjobb választás.

Ha téged megütnek lakáson és telken kívül, és a kutya megtámadja az illetőt, abból neked lesz bajod. Nem használható kutya személyvédelemre nálunk.

Még a rendőröknek, kutyás rendezvénybiztosítóknál is szájkosár kell a kutyáknak.

2017. jún. 5. 22:35
 2/17 A kérdező kommentje:
És hogyha például engem megszurkálnak vagy majdnem agyonvernek, a két kutya meg széttépi és túlélem, akkor is én szívom meg, vagy van enyhítő körülmény?
2017. jún. 5. 22:36
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

A bulldogon jót nevettem:D

A súlyhúzás törvényileg nem számít állatkínzásnak mint pl a viadal, de megterhelő az állat számára. Viszont akik ezzel foglalkoznak olyan életszínvonalat biztosítanak a kutya számára, ami a legtöbb ember számára is kiváltság lenne, mivel nagyon sok pénz van benne. De ez nem úgy működik, hogy veszek egy kutyát és rákötsz 20kilót azt azt húzza.

Ezt meg nem értem, most akkor azért akarsz egy kutyát, hogyha valaki megüt akkor megvédjen? Inkább vegyél önvédelmi órákat. Ha mégis kutyát választasz azt az alapjánt tedd, hogy te mit tudsz neki adni, hol tartanád, mennyi időt tudnál vele foglalkozni stb.

2017. jún. 5. 22:38
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen esetben a kutyákat veszélyessé nyilvánítják. Ol ass utána ez mivel jár
2017. jún. 5. 22:39
 5/17 A kérdező kommentje:

Hát a megütős dolog az csak példa. Nem akarok itt mélyebben belemenni semmibe, a lényeg, hogy 2 kutya meg én az már elég jó szerintem. Önvédelem az megvan, voltak idők amikor napi szinten gyakoroltam ilyesmit. Thai-boxra, boxra jártam is.

Súlyt amúgy nem akarok vele húzatni, de valahogy ki kell izmosítani, hogy kemény legyen szerintem. Erre gondolom jó a futtatás.

Ilyeneket mondanak itt nekem, hogy csibészeljem, meg láttam, hogy srácok edzik őket futópadon is, csak elvileg nem szabad túlhajszolni, mert nem tudja hol a határ.

Amúgy a kutya az leteperi a támadót, vagy megnézi ahogy elintéznek és csak valami parancsra támad?

2017. jún. 5. 22:44
 6/17 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem inkább ne vegyél kutyát
2017. jún. 5. 22:45
 7/17 A kérdező kommentje:
Ja hát lehet katasztrófa lenne belőle
2017. jún. 5. 22:48
 8/17 A kérdező kommentje:
Szerintem keresek egy másik utat
2017. jún. 5. 22:48
 9/17 anonim ***** válasza:
27%

Fakutya. De valami kemény fából faragják!

A fenyő nem nyerő. Hacsak nem szereted a break táncot.

2017. jún. 5. 22:50
 10/17 A kérdező kommentje:
fapapucs . abban lehet ropni
2017. jún. 5. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!