Milyen kutya lenne jó?
Lakásban tartanám, nagyobb testű, erősebb kutyafajtát szeretnék. Tudnék vele eleget foglalkozni, sétálni. Szeretném, hogy megvédjen és erős jellemű kutya legyen. Most nem az, hogy agresszív, hanem, hogy ne hagyja magát, ha olyan van, hogy pl megtámadnak vagy nekimegy egy másik kutya, akkor ne habozzon megvédeni.
Táppal etetném, de kapna húst, tojást, zöldségeket is, illetve ha olyan kaja marad, amit ehet, akkor azt is megkapná.
Szeretnék dolgozni vele, de csak hobbi szinten, pl súlyhúzás, őrző-védő vagy ilyesmi, ha alkalmas rá.
Köszi, ha válaszolsz.
Első, ezek a kutyák nem mennek ember ellen, csak ha valami nem jó a tenyésztésbe.
Nemet juhász, roti, dobi, belga juhász, óriás schnauzer, orosz fekete... rengeteg van..
Hogy lehet kaukázusit ajánlani lakásba???? Emberek, olvassátok már el figyelmesen a kérdést!
Roti pl. alkalmas a leírtakra. Viszont meg kell tanítani (kiképzőknél, nem házilag), hogy kontrollálható legyen, csak parancsra "védjen meg" és parancsra álljon is le.
Köszönöm a válaszokat!
Elsősorban az lenne a lényeg, hogy erős, kemény, tekintélyt parancsoló legyen jól láthatóan és ha helyzet van, ne habozzon. Úgy értem, ha pl nekitámad egy bolond, póráz nélkül rohangáló zsebkutya, akkor igenis védje meg magát. Illetve ha engem támadnának meg, akkor is álljon ki mellettem.
Súlyhúzás, őrző-védő sportokat azért írtam, mert HA alkalmas rá a fajtája, akkor szeretném vele csinálni, izmosítani, dolgoztatni.
Félre értés ne essék, nem agresszív kutyát szeretnék, hanem, ha oka van rá, ha úgy adódik, akkor legyen ott.
Renélem értehtően fogalmaztam.
Rotira én is gondoltam, esetleg cane corso?
Dobermann, holland juhász?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!