Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy 2 éves kan- és egy 3...

Van egy 2 éves kan- és egy 3 hónapos szuka kutyám. A 3 hónapost most hoztuk. Nagy nehezen beengedte a fiú a lányt a kutyaházba, de amikor kijöttek, a kannak piros volt a. :D Ugye nem az történt? Van ennyire okos a kutya?

Figyelt kérdés
Ha néha morogva és harapdálva játszanak, az ugye nem baj? Maradhatnak együtt?
2010. máj. 17. 20:21
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
A kicsinek csipás a szeme. Gondolom be van gyulladva, vagy valami. Vagy ez normális? :) [egyébként köszönöm a válaszokat, sokat segítetek!]
2010. máj. 17. 22:03
 12/16 Akiteki ***** válasza:
Úgyis kell még neki oltás, mutasd meg a dokinak
2010. máj. 17. 22:40
 13/16 anonim ***** válasza:

A csipát mutasd meg a dokinak.

A szuka kutya 7-8 hónapos korában tüzel először, addig nem fognak párosodni. Ha addig hágó mozdulatokat látsz, azzal a kan a dominanciáját fejezi ki a nőstény felett.

Nagyon vigyázz, nehogy vemhesüljön, az olyan, mintha a gyereked 13-14 évesen szülne. Fizikailag kész rá, de szellemileg, lelkileg semmiképp. Érdemes az első tüzelés előtt, ha erről lecsúszol, az első tüzelés után (addig pedig gondosan külön zárni őket!!!) ivartalaníttatni.

A kan kutya kukija mindig vörös, hiszen vérerekkel dúsan átszőtt. Szerintem csak a játék hevében, izgatottságában kibújt neki. Az még nem felállás (merevedés), és pláne nem párzás.

A játék közbeni morgás, harapdálás természetes dolog, néha igen félelmetes zajokkal jár. A verekedés teljesen másmilyen, lehet hallani a hangon, lehet látni a mozdulatokon az esemény komolyságát. Keményebb csetepatéra a szuka 7-9 hónapos kora környékén kell számítani, amikor ő is kezd ivaréretté válni, és a 2 kutya eldönti egymás között, ki áll magasabban a rangsorban.

2010. máj. 18. 19:47
 14/16 A kérdező kommentje:

SEGÍTSÉG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A kan kutya megerőszakolja a kicsit!! Most szétválasztottuk őket, de... de ez nem normális... istenem, nagyon féltem a picilányt...

2010. máj. 18. 20:30
 15/16 anonim ***** válasza:

Ne hülyéskedj. Abnormális lenne, ha a szó szoros értelmében pározna vele. A kutya pontosan tudja, hogy a másik kutya kan, szuka, utóbbi tüzel-e, vagy kölyök. Egy kölyökkel biztos nem próbál meg pározni.

Az, hogy ráugrik és hágó mozdulatokat tesz, az a dominancia kifejezése, ha nagyon izgatott ki is bújhat a kukija a helyéről (de nem áll fel neki!!!). Előfordulhat, hogy nagyon erősen gyűri maga alá és tartja meg a lábaival, ezért nehezen tudod leválasztani róla. De ne mondd, hogy a nemiszervét is betette a kiskutyába, az elképesztően durva lenne.

Ahogy a kiskutya cseperedik, egyre kevésbé fogja megengedni. Most még nem tudja megvédeni magát, hiszen kisebb, tapasztalatlanabb, ügyetlenebb.

2010. máj. 19. 14:57
 16/16 A kérdező kommentje:

De, igen, betette neki. De tudom, miért történt mindez. Persze, nem hülye a kan kutya, nem tenné egy kiskutyával, de a pici kiszökött, persze megtaláltuk egy kertben. Szerintem egy felnőtt szuka kutya szaga van rajta, és azért akarta megerőszakolni a kan kutya. Megmosdattuk, és már békénhagyja, szépen elvannak.

Annyi kérdés még, hogy nem igazán tudom a kicsi csipáját lemosni, teljesen odaragadt a szőréhez... mit csináljak szerencsétlennel?

2010. máj. 20. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!