Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Dobermannt így tartani?

Dobermannt így tartani?

Figyelt kérdés

Hali!

Szóval szeretnék egy dobermannt, igazából minden lehetőséget meg tudnék neki adni, amire csak szüksége van, viszont egy probléma van: csak vidéken tudnám tartani, mivel még tanulok a fővárosban és csak hétvégente szoktam hazajárni. Mivel a dobermann elég személycentrikus, illetve fontos, hogy legyen neki Egy gazdája, A gazdája, nagy A betűvel, így lehet, hogy annyira nem lenne jó ötlet.

Ti mit gondoltok?

2017. jún. 1. 11:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg a szülei nem fognak vele úgy foglalkozni ahogy kéne!

De ha mégis akkor meg nem a kérdezőt fogja gazdájának tartani,hanem anyukát vagy apukát.

2017. jún. 1. 20:57
 12/16 anonim ***** válasza:
Utolsó attól mert valaki nem sok elvakult kutyás elve szerint tartja a kutyáját, még nem biztos, hogy rossz ember/gazda. Nem minden kutyának lehet egyformán tökéletes élete, ez el kéne fogadni. Van amikor meg kell elégedni egy átlag, törvényeknek megfelelő élettel. Amúgy az egyedek között is van különbség és kétlem hogy a kérdező valami hardcore német munkavonalból fog kutyát venni.
2017. jún. 2. 17:29
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Aztán majd jön a kérdés,hogy "a kutyám amit vettem nem hallgat rám és nem engem tekint gazdájának hanem apumat"

Nyilván nem mindenkinek tökéletes az élete,de ha kérdező saját magának akar kutyát venni és csak hétvégén veszi ki a részét a kutyatartásból 7 napból csak kettőn,mert nincs otthon,akkor megfogalmazódik bennem minek a kutya?

Mert így valóban nem őt fogja gazdájának tekinteni,mivel alig van vele!

Én is akarok egy fajtát Orosz fekete terriert ( lift nélküli panel emeletén lakom) , nagyszüleimnél kertesben tarthatnám is. De minek ha hetente 2-3 alkalommal tudnék csak elmenni és foglalkozni vele? Ott is előbb fog jobban kötődni nagyszüleimhez mint hozzám.

Ennek így nem sok értelme van lássuk be!

Meg veszem 200 ezerért a kutyát ha nem többért, én fizetek mindent,de a kutya kb olyan mintha nem is az enyém lenne,mert nem velem van.

Nekem nem reális ez így,de kinek mi.

2017. jún. 3. 13:13
 14/16 anonim ***** válasza:
A kutyának tök mindegy ki a gazdája ha jól bánnak vele és amikor hétvégén hazamegy még egy családtag, akkor az plusz élvezet és szórakozás számára. Akkor meg nem mindegy? A kérdés csak az, hogy a kérdezőnek jó-e így.
2017. jún. 5. 21:21
 15/16 anonim ***** válasza:
Amúgy meg én az egygazdás kutyák híve vagyok, de itt mindig leszólnak, hogy olyan nincs, minden kutyát hozzá lehet szoktatni az egész családhoz. Akkor most mégis van?
2017. jún. 5. 21:23
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Az egy dolog,hogy egy dobit is családi kutyává lehet tenni. De,hogy kit tekint gazdájának az meg megint más dolog.

Ahány kutyást ismerek jó részt családosokat ott mindig vkit kiválaszt a kutya vagy ha a pár egyik tagja veszi és foglalkozik vele akkor őt.

Max a dobi úgy fogja a kérdező gazdinak tekinteni,hogy 5 napig senki nem foglalkozik a kutyával majd a hétvégén a kérdező. De ez egy munkakutya. Naponta kell vele foglalkozni,különben rombolni,ugatni,szökni fog.

De ha a kérdező apja pl elviszi sétálni,foglalkozik vele akkor ő lesz A GAZDÁJa.

persze ha a kérdezőnek így jó nekem mindegy.

De mint írtam is nekem is lenne lehetőségem OFT-ot tartani nagyszüleimnél heti 2-3 látogatással.Csak nem látom értelmét.

Inkább várok míg lesz lehetőségem,hogy a kutyával lehessek.

2017. jún. 9. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!