Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 8 éves kutyámnak elkezdett...

8 éves kutyámnak elkezdett mozogni a foga. Ehet tápot? Mit adjak még?

Figyelt kérdés

Mitől lehet? Öregedés? Pit keverék. Brit Premium Mediumot eszik már évek óta. Kevés lenne? Kellene valami vitamin is? Néha töpörtyűt is adok neki, télen főzök, húst (vad, csirke, marha) tésztával, rizzsel.

Az állatorvos vette észre hogy mozog egy foga. Alsó első pici kis vékony fog. Kb 2 hete voltunk oltáson. Most a napokban szedtem ki a fogai közül valamit, akkor láttam hogy a mellette lévő is mozog.

Baj lehet?

És álljak át tápról valami másra, vagy tudja enni továbbra is?

2017. jún. 1. 09:43
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem vagyok szekértő, lehet, hogy az öregedés miatt van, kérlek, fenntartással kezeld, amit írok, csak saját tapasztalatot osztok meg.

Szerintem simán puha a kajája és kilazultak a fogai. Kellene neki csontosat is adni, bár őszintén szólva nem tudom, hogy ez már mozgó fogaknál nem-e ront a helyzeten.

Szerintem az állatorvos tanácsát kellene kérned.

Én azért javaslom a csontos, porcos dolgokat, mert amikor hozzánk került a kutyánk, a tápot is alig bírta elrágni, de átálltunk a barfra, és ma már a pulykanyakat is úgy ropogtatja, hogy öröm nézni (7 kilós tacsi-pincsi mix). A fogai is gyönyörűek tőle.

Nem azt mondom, hogy állj át erre, de valami kicsit szilárdabb kaja kellene, ami "igénybe veszi" a fogait, mert ha nem kell erősen rágnia, az ínye elkezd elsorvadni és nem tartja a fogait.

Minden esetre azt mondom, hogy konzultálj a dokival.

2017. jún. 1. 09:48
 2/5 anonim ***** válasza:
8 éves még nem öreg, 8-10 évet élhet még simán. Én is az allatorvost ajanlom.
2017. jún. 1. 09:57
 3/5 anonim ***** válasza:
58%
Allatorvost kerdezd meg. A csont jo lenne, de ugye mivel mar mozognak a fogai, lehet nem tenne jot. Ezert szerintem vegyel neki ilyen calcium tablettat direkt kutyaknak. Altalaban kolykoknek van ez a csonterosito tabletta, de en a 9 eves kutyamnak is szoktam adni, amikor faj a laba es el szokta neki mulasztani. (Egyszer mamam vigyazott ra es kiszokott es elutotte egy auto. Felepult teljesen hala istennek, de neha fajlalja az egyik hatso labat.) Evvel artani nem artasz szerintem.
2017. jún. 1. 10:06
 4/5 A kérdező kommentje:

Egyenlőre csak az első 2 pici vékony foga mozog. Szóval csontot adhatok, mert azt úgyis a hátsó fogaival rágja.

A doki azt mondta a múltkor, hogy ha látom, hogy fáj neki, vigyem el, és bebódítja, kihúzza. De hogy még 1 elkezdett mozogni, ez aggaszt most.

Nem látom én sem öregnek, szerintem még jó pár évet elélhet velünk (bár fiatalon 2 babéziát is túlélt)

2017. jún. 1. 10:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Egyéni, hogy egy kutya milyen csontrendszert örökölt.

Legjobban ezt a szemfogaknál lehet látni sok fajtánál. Az egyiknek hamarabb kopik, mint a másiknak.

Ha nincs fogkő, ínygyulladás, akkor ebbe a kategóriába tartozik a kutyád.

Elélhet egy kutya 15-17 évig is, de a 8 év már az öregedés kezdete.

2017. jún. 1. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!