Döglött kutya eltemetése, hogyan lenne a leghigénikusabb?
Sajnos megdöglött a nagymamám kutyája, azt nem szeretné, hogy a sintér elvigye egy dögkútba, így jelen állás szerint a kertben lesz eltemetve. (Ahol a korábbi kutyák is nyugszanak.)
Nekem ezzel kapcsolatban vannak bizonyos aggályaim. Úgy vélem, hogy ez nem higénikus, viszont a nagymamám hajthatatlan.
Szerintetek milyen mély gödröt kéne ásni és mibe kéne becsomagolni a kutyust? (Szövet, vagy műanyag zsák?)
Bocsánat a kérdés nyers mivoltáért, de a lehető legtömörebbre akartam fogni, így is elég felkavaró volt mindezt leírni. (Életem nagyobb részét én is ezzel a kutyával éltem le 😢)
Előre is köszönöm az értelmes válaszokat.
Mi kb. 1 m mély gödröt ástunk a német juhásznak, és nem tekertük semmibe, csak beletettük, vissza a földet, a tetején meg virágágy lett (ha betekered, lassabban bomlik).
Jópár éve már, semmi gondot nem okozott.
Amúgy is engedélyezett évi 100 kg súlyhatárig az állatok eltemetése magántelken (hacsak nem árterület vagy nincs túl magasan a talajvíz ehhez), szóval nincs ebben semmi, sokan csinálják.
#3 Köszönöm a választ neked is. A sírt pont a szomszéd telke mellett lett megkezdve, de akkor betemetem, úgy is csak kezdetlegesen jelöltem ki a helyet.
Akkora doboz sajnos nincs itthon, bár a rókáktól nem hiszem, hogy félni kéne a város közepén, ellenben a macskák miatt igyekszem, majd mély gödröt ásni.
A talajvíz szintjéről viszont fogalmam sincs, próbáltam rákeresni, de semmilyen információt nem találok.
Tekerd be a kis plédjébe, vagy fektesd a kedvenc párnájára, de semmi esetre ne csomagold valami műanyagba, mert az 100 év alatt sem bomlik le.
A sírba tedd a játékát, nyakörvét, tálkáját, ha volt neki ruhácskája, akkor azt is, mindent amit szeretett.
Ezt elsősorban a nagyi miatt kellene megtenni, hogy ne zokogjon, amikor ezek a kezébe kerülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!