Megmentettem egy kutya életét! Szakszerűen jártam el?
Az utcán volt egy francia bulldog gazdája sikítozott,hogy segítsen vki!
A kutya oldalán mozdulatlanul feküdt, nyelve lógott hangosan lihegett,,tág pupillák ér nyert test,pulzus nagyon gyors!
Oda mentem,gyorsan a benzinkút mosdojábol uvegbe hozattam folyamatosan a vizet,azzal locsoltam a hasát talpait fülét es végül az egész kutyat,árnyékba vittem kicsi szellő is volt!
Hozattam szolo cukrot vízbe osszetörtük és cseppegtettem a szájába!
Fél óra és a kutya már nem kapkodta a vizet,1 óra múlva hasra fordult es emelte a fejet de szedelgett még!
Ekkor elkezdett hányni segítettem neki kicsit megemeltem a hátsó részét,utána spriccelt belőle a hasmenés,még egy óra múlva már felült és kb fél óra múlva lábra állt,gyengén ugyan de lábra állt!
Mondtam a gazdájának hogy most vegye fel és irány az orvos!
Sztetek az életét mentettem meg?
Jól csináltam amit csináltam?
Lehet,bár rögtön orvoshoz kellett fordulni. Órákig voltatok az utcán és próbálkoztatok,szerencsétek volt,de ha egy kutya rosszul van orvosi segítség azonnal!
Gazdát sem értem. Ha ilyen van a kutyámmal ölbe kapom és futok orvoshoz és nem segítségért kiabálok. Más ha egy 50 kg-os nagy kutyája lett volna amit egyedül nem bír felkapni, de egy francia bulldog kb 10 kg.
Ügyes vagy, jó hogy segítettél.
De én a dicsekedesen kívül mást nem látok ebben a kérdésben.
Lehet neki maradandó baja?
Csinálhattam volna valamit másképp?
Nem vagyunk orvosok.
De másképp úgy segíthettél volna, az oké,hogy leöntitek a kutyust,hogy hűtsétek,bár lehet hogy nem hőguta volt hanem vmi más epilepsziás roham vagy ki tudja. Hasmenés hőgutánál nem igazán távozik a kutyából.
Ilyenkor a legfontosabb ha segíteni akarsz,hogy vagy felajánlod,hogy elviszed a gazdival a kutyust orvoshoz vagy hívsz neki egy taxit vagy bármi a lényeg,hogy a kutya gyorsan orvosi segítséget kapjon.
Míg órák alatt próbáltatok életet lehelni szegénybe rosszabb esetben meg is halhatott volna!
Nem biztos,hogy hőguta volt,bár elképzelhető,mert meleg van a nyomott orrúak meg nem bírják. De látatlanban bármi más baja is lehetett
Nem tudom miért nem vitte azonnal orvoshoz!
Én csak arra lettem fifyelmes hogy kiabál vki hogy segitseg!
Ott nem tűnt ilyen soknak,csak pörögtek az események!
Ott állt és sírt,mikor mondtam hogy víz kell akkor ment hozott ha szóltam szőlő cukor kell akkor hozott!
Ennyi!
De így ahogy mondjátok ténxleg fura volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!