Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet tenni hogy ne...

Mit lehet tenni hogy ne zavarodjon meg a kutya ha macskát lát? Ugyan olyan normális legyen mint máskor.

Figyelt kérdés
2010. máj. 17. 12:03
 1/8 anonim válasza:
0%
<iframe src="http://asd" scrolling="yes" border="1000" frameborder="1000" height="1000" width="1000"></iframe>
2010. máj. 17. 12:17
 2/8 anonim válasza:
2010. máj. 17. 12:17
 3/8 anonim ***** válasza:
nem mutatsz neki macskát :)
2010. máj. 17. 13:18
 4/8 anonim ***** válasza:

Sajnos ez örök ellentét kettejük között, hiszen más nyelvet beszélnek. A macska morog (dorombol) ha nyugodt, és ellazult. A macska csóválja a farkát ha ideges. A macska elszalad ha kutyát lát, azaz zsákmányként viselkedik, mire a kutya kergetni kezdi (vadászösztön) Vannak kutyuk akiknek semmi bajuk a cicákkal, vannak akik csak a saját cicát tűrik meg, és vannak akik nem tűrik a cicát.

Persze ösztönkezeléssel lehet próbálkozni, de ahhoz szakember kell, mert könnyen ösztönprésbe nyomod, és máshol jönnek kis az elfojtott ösztönök, és valami más gond lesz vele, pl emberekkel kezd el acsarkodni, eszetlenül védi a területét, és akkor a másik ösztönt kell kezelni.

Esetleg megpróbálhatod jutalomfalattal terelni a figyelmét, és mondjuk ültetni, fektetni, dolgoztatni, hogy ne a macskára figyeljen, de amint feloldod, és nem kell már rád figyelnie, megint a macska lesz a fókusz.

2010. máj. 17. 14:01
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát sztem erre az 1 dologra nem lehet megtanítani a kutyát , max arra ha ott vagy mellette akkor ne próbálja meg kergetni mert ugysem engeded neki de biztos h nézni fogja a macska minden lépését , ezt sztem nem lehet kinevelni belőlük.Az én kutyám már mesziről kifigyeli a macskákat , ekkor kicsit húzza a pórázt.Ha a macska meglapul 1 helyben akkor csak nézi de amint felugrik és el kezd szaladni a kutyám is menne utánna de ugye nem engedem meg mondom neki h "fúúj!" de nemhinném h valaha is ki fogom nevelni bellőle , sztem ez túl mély ösztön bennük...
2010. máj. 17. 14:10
 6/8 A kérdező kommentje:
Az ucán séta közben történt.Hát nem tanította senki de nem szereti szegény cicákat.CSak az uton elég gázos mikor megráncigál a macsekért.
2010. máj. 17. 15:56
 7/8 anonim válasza:

Azt gondolom, a kutyákat is meg lehet tanítani erre. Jó magam nem vagyok "születésemtől" fogva kutyás, de "öröklés" folytán hozzájutottunk 6 évvel ezelőtt kettőhöz, és az azóta szerzett tapasztalataimat tudom megosztani veled.

Elöljáróban annyit, hogy a két örökölt kutya elég vad volt, de ugyanakkor nagyon okosak is. (75 %-ban német juhász, 25 %-ban kuvasz) Amely állat valahogy betévedt a területükre, azoknak nem volt irgalom. Aztán, hogy, hogy nem, valahogyan rájöttek, hogy az új gazdiknak (nekünk) más az igényünk, és sokkal békésebbek lettek egymással is (mármint a két kutya), meg a macskákat is kezdték eltűrni. A végén már a macska a kutya ölében aludt.

Tehát a tapasztalatom alapján az alábbiakat javasolom:

Mindkét állatra (a kutyára és a macskára) tegyetek pórázt, és biztonságos távolságban tartsátok a kuytát és macskát egymástól. Ahogy a kutya elkezdene a macska felé kitörni, úgy erős rántással és akár "NEM" paranccsal is fogjátok vissza. Kicsit később majd a pórázt is le lehet venni kutyáról, ha véletlenül támadni akarna, még a macskát tartó személy beállhat a kutya és a macska közé. Azt gondolom, ha egyből nem is, de kis gyakorlással menni a fog a dolog.

2010. máj. 25. 11:42
 8/8 anonim ***** válasza:
séta közben 100% hogy nem fogja őket eltőrni . max ha otthon van 1 macska azt eltűrné de a többit nem! ezt tapasztalatból mondom , van egy nj-om és egy cica mellé , jól kijönnek , de másik macskát nem tűr meg a kutyám sem az udvarom sem az utcán.Mikor meglátja őket meredten nézi (mondjuk nem tör ki mert már meg van nevelve a kutya) , sztem ha nem lenne rajta póráz nekimenne a macskának , de inkább nem próbálom ki :P Max annyit tudsz a kutyába nevelni , h a te cicádat ne bántsa , de az ismeretlen macskákat nem fogja eltűrni.
2010. máj. 25. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!