Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyire nehéz egy shar pei...

Mennyire nehéz egy shar pei nevelése? Mennyire "szocializálható"? (kan)

Figyelt kérdés

interneten olvastam több helyen is, hogy makacs, nehéz a nevelése, nem jön ki jól más kutyákkal, macskákkal, idegenekkel.

nővérem csak havonta egyszer jön haza, őt hogyan kezelné?

olyat is hallottam hogy megmorogja néha a gazdit de utána nincs semmi gond, nagyon hűséges és okos kutya.

Ezeket olvastam, de saját ismerőseim tapasztalatai szerint semmi ilyen gond nincs velük(csak nem jön ki más kutyákkal)

az első 3 hónapban tudnék vele lenni és foglalkozni vele mert szeptembertől csak hétvégéken leszek otthon, de apám vele lenne.

nagy kertünk van, vinném sétálni, és más(barátok kutyáival) kutyákkal dunára, hogy kicsit szokja őket. Van egy öreg vizslánk és macskáink akikkel felnőne.

ez mennyire problémás?(macska kérdés, más kutyák, idegenek)

dunán összetalálkozik(póráz nélkül) más idegen kutyákkal akkor gond lehet?

mennyire kell komolyan venni ezt a morgás dolgot?

2017. máj. 19. 23:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Bocsi de ha ennyire tapasztalatlan vagy akkor a shar pei nem a te fajtád. Ezt nem rosszból mondom hanem a te, a macskáid, a kutyád és a környezeted érdekében.
2017. máj. 19. 23:56
 2/3 A kérdező kommentje:

Természetesen nincs shar pei tartási tapasztalatom, és ez a kérdés célja, hogy információt szerezzek, ne elutasítást.

Az én,macskáim, kutyám érdekében.

Nem hiszem, hogy engem aki felnevelné, etetné stb. bármi durvát csinálna. Valamint azt se hogy a másik kutyával akivel felnőne. Macska az már más tészta(abba már csak reménykednék, hogy ha velük nő fel nem bántja őket.

2017. máj. 20. 09:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Tudod attól hogy mellettük nő fel nem jelent semmit, simán szét tépi a másik kutyád ha dominancia harc alakul ki, mert ezek nagyon domináns kutyák. Tudom miről beszélek, hasonló kaliberű kutyám van. A másik hogy még ha meg is szokja a te állataid a többit lehet hogy támadni fogja nevelés hiányában. Az én kutyám nem bántja a mi állataink, de kint már támadott macskára és a domináns viselkedést sem hagyja szó nélkül. Azt meg ne hidd hogy téged bem fog morogni vagy támadni csak mert enni adsz neki... az írásod alapján nincs elég tapasztalatod és türelmed sem. neked nem való még ilyen kutya. Még ha a te állataid bem us de más kutyája, macskája vagy akár gyereke fogja megszenvedni ha nem sikerül megnevelned.... ne cseszd el mások életét a saját tapasztalatlanságod miatt. Tanulj, gyűjts tapasztalatot, beszélj tulajdonosokkal és tenyésztőkkel (nem, nem szaporítókkal mint a szomszéd faluban a pista bácsi) és utána gondold át még egyszer. Amúgy remélem tudod hogy udvaron nem tartható és ez a fajta is "harcikutya" volt régen.
2017. máj. 20. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!