Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A szaporítás minden esetben...

A szaporítás minden esetben elítélendő? Ebben az esetben is?

Figyelt kérdés

Néhány év múlva, ha már saját házam lesz, szeretnék több kutyát is tartani. Kb. 8-10-et.

Úgy terveztem, hogy kettőt örökbe fogadnék menhelyről vagy gyepmesteri telepről, egy kant és egy szukát. Tőlük egy alom világra jönne, és utána az összes lányt ivartalaníttatnám. (Lehet hogy a kanokat is, ha verekedés lesz.)

Pénz nem lenne gond, minimum Brit Care minőségű tápot kapnának. Állatorvosra se sajnálnék költeni. Házba bejöhetnének, és rendszeresen le lennének mozgatva.

Így mehet? Másnak is vannak ilyen ambíciói? :)

2017. máj. 19. 17:10
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

#9 ezt nem tudtam.

De ha nálam nevelkednek a kiskutyák akkor csak olyan jelleműek lesznek amilyennek szeretném őket, nem?

Szóval szerintetek csak akkor van értelme a szaporításnak, ha valamire lesznek "használva"? Munkakutyának például? Tehát ha jól értem, akkor csak úgy családi kutyának nem érdemes.

2017. máj. 19. 19:44
 12/16 anonim ***** válasza:
94%
Ha olyan jellemu lenne akkor ennyi erővel oroknefogadhatnal egy 8 heteset és olyan lesz.
2017. máj. 19. 19:48
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem sok értelmét látom ennek, amikor konkrétan pár napos kiskutyákat dobálnak ki a kukába...
2017. máj. 19. 21:24
 14/16 anonim ***** válasza:
92%
A munka mutatja meg egy kutya ösztöneit és idegrendszerét. A kerti dísznek tartás nem mutatja meg! Szóval akkor szaporíts, ha a kutyák kivételesen jó egyedek, vagyis van értelme az egésznek. Azt mondod finnyás vagy, 200-ból 1 kutya jó neked. Ez jó hír, mert kb. 1000-ből 1 lenne alkalmas tovább szaporításra/tenyésztésre. Az, amelyik garantáltan jó egészségű, idegrendszerű, ösztönű. Vagyis amelyik jó kutya. Ha már ezt akarod csinálni, akkor ezeket a kutyákat keresd meg. Persze ez milliós kiadásokkal és rengeteg munkával, idővel fog járni.
2017. máj. 19. 22:51
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez mekkora hülyeség. Nekem van egy utcáról mentett ki tudja milyen keverékem, úgy néz ki mint egy labrador , csak sokkal kisebb meg zsemle színű a mintája. Hiába van neki uszohartyaja , vízálló szőre . kb 6-7 hetes kora óta van velem , mégis üldöz mindent ami mozog, cickányt, egeret,galambot megfogja. Pedig nem én neveltem bele , ilyen a jelleme. Mivel annyi fajta van benne , ezért ha lenne neki kölyke biztos vagyok benne hogy még véletlenül sem hasonlítana rá, se belsőleg , se külsőleg.

Ha ezt megcsinálnad lehet kapnal egy olyan almot amiben az összes kutyának más a jelleme.

2017. jún. 9. 11:13
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
A kutya nem csak a szülőktől örököl, hanem az összes őstől. Lehet, hogy találsz két jó kutyát, aztán a kölykök visszaünek a nagyszülőkre és teljesen mások lesznek. Tanulj némi genetikát, ha tenyészteni akarsz. Az sem igaz, hogy a kutya olyan lesz, amilyennek neveled. Igenis sokat számít a genetika.
2017. jún. 9. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!