Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyám legyen?

Milyen kutyám legyen?

Figyelt kérdés
olyan kutyát szeretnék ami kistestű de az udvaron és bent a házban egyaránt tartható lehetőleg barátságos és nem sokat ugat a szomszédok miatt könnyen tanítható ha nincs itthon vele senki nem érzi magát magányosnak
2010. máj. 16. 16:55
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Amiket felsoroltál, nem fajtától függ, hanem kutyától. Nincs külön olyan kutya, aki barátságos, magánykedvelő és nem ugat. Ezeket be kell tanítani, stb... De én ajánlom a spániel fajta közül valamelyiket. Kistestű, mind udvaron, mind lakásban tartható és nagyon barátságos, szeretetet igénylő :)
2010. máj. 16. 17:04
 2/6 anonim ***** válasza:
31%

Ha egyedül van otthon a kutya a nap egy bizonyos szakában, akkor kicsiként mind magányos, de megszokja, kibírja.

Beagle: nem túl nagy, okos, nem ugat sokat. Nyáron lehet az udvaron, de télen ajánlott lakában tartani (úgy tudom). Mozgásigénye az van, hisz vadászkutya; hízásra is hajlamos, mert kunyerálni az magasfokon tud. Barátságosnak pedig kimondottan barátságos, ha idegen kedvesen szól hozzá még azzal is elmegy.

Más ilyen, vagy hasonló talán még a spániel jut eszembe. De bármilyen kutyust is választol olvass utána rendesen, hogy a szükséges feltételeket meg tudod e neki adni. Tanítani pedig mindet kell, hogy okos legyen.

2010. máj. 16. 17:06
 3/6 anonim válasza:
67%
Basset hound? Ők inkább közepes testméretűek. Imádnivalóak és barátságosak. Könnyen taníthatóak, vadászkutyaként szokták őket használni.
2010. máj. 16. 17:12
 4/6 Valkyrja válasza:
100%
Az általad megadott kritériumoknak egyedül a plüsskutya felel meg tökéletesen.
2010. máj. 16. 17:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Esetleg még Bison Havanese az egyik legideálisabb, bár, nagyon drága egy fajtiszta egyed... és inkább lakásban szokott élni. Én is a spánielt és a beagle-t tudom ajánlani, az unokatesómnak van két beagle-je, és nagyon aranyosak, kedvesek :) Nincs velük semmi gond, elég aktívak és játékosak.
2010. máj. 16. 17:26
 6/6 anonim ***** válasza:

www.olcsokutya.uw.hu

A bal oldali menürészen megtalálod a fajtabemutató menüpontot. Ott táblázatba van szedve, a kint vagy benn tarthatóság, a szőrápolás, kivel milyen barátságos és még az ugatósság is. Plusz még a különleges tulajdonságok. Én ajánlom, éppen ma nézegettem meg a kedvenc fajtáimat:)

2010. máj. 16. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!