Tudtok olyan golden retriever kennelt/szaporítót ajánlani, ahol vannak sötét arany színű kutyusok, és a közeljövőben terveznek is tőlük kölyköket?
Kedves kérdező!
Amit te keresel az a show vonalban nagyon ritka. Keresgélj a munka goldik között. Igaz, ők nem a robosztusabb alkatok, hanem a vékony, kecsesek.
Utolso! Koszonom. Vegre egy normalis valasz. Munka kutyaknak van kulon szaporitojuk vagy hogy megy? Nem ertek hozza.
Elotte valaszolók: egy menhelyrol is nagyon szivesen elhoznek egy kutyat, nekem egy kutya nem arrol szol hogy hires neves szulei legyenek es 1000%ban fajtatiszta legyen mert megall a vilag ha nem teljesen az.
Nem szaporítójuk, hanem tenyésztőjük van a munkakutyáknak.
Lehet, hogy a huskyddal nincs probléma. De ez nem garancia arra, hogy a goldennel sem lesz.
Gondolom nem szeretnéd sem azt, ha diszpláziás vagy epilepsziás kutyád lenne, sem azt, ha a jelleme, viselkedése nem olyan lenne, mint amilyennek egy goldennek lennie kell. Ezt nem tudhatod előre! És azt sem garantált szaporítók esetében, hogy küllemre goldennek fog kinézni, ha felnő.
Ha goldent akarsz, tenyésztőtől vegyél. Ott garanciát kapsz arra, hogy valóban azt kapsz a pénzedért, amit szeretnél.
Elnezest, eltevesztettem, tenyesztot akartam irni.
Tudom hogy fennall a kockazat es nem szeretnek ilyen problemaju kutyust , de egy menhelyi kutyusnal is fennall a lehetosege, hogy nem egeszseges. En nem akarom tamogatni az elovigyazatlan es gondatlan szaporitast, csak lehetosegkent vetettem fel, huskynal is lattam a lakast, a tulajdonosokat, a kutyusokat, hogy hol vannak tartva mivel vannak etetve, a szuloket is megneztem. Szerintem az azert nem olyan nagy baj hogyha nem felfetlen tenyesztotol veszem meg a kutyust. Volt egy bichonom, tenyesztotol vettem, papirjai torzskonyve mindene meg volt. 9 es fel eves volt amikor elvesztettem. Konkretan szetrobbant a szive. Egy honapig jelentkeztek rajta a szivbetegseg - szivmegnagyobbodas tunetei, 2naponta vittuk orvoshoz, gyogyszereket kapott es egyszeruen egyik pillanatrol a masikra rosszabbodott, es elvesztettem ot. Tudom milyen ha beteg a kutyad. Nem az ilyen kutyak tamogatasa a celom, csak tudom, hogy egy olyan embertol is tudok egeszseges es baratsagos kutyat venni, akinek mondjuk 2 goldenje veletlen megtalalta egymast.
"Nem az ilyen kutyak tamogatasa a celom, csak tudom, hogy egy olyan embertol is tudok egeszseges es baratsagos kutyat venni, akinek mondjuk 2 goldenje veletlen megtalalta egymast." - Ne haragudj, de ezzel vitatkoznék. A 2 goldenje nem biztos ugyanis, hogy alkalmas továbbtenyésztésre. Ezért vannak az egészségügyi szűrések, hogy a szemmel nem látható, de örökletes betegségeket kiszűrjék, és amelyik kutya nem felel meg, azt ne tenyésszék tovább. Emellett nem biztos, hogy a wesen-ük megfelelő (idegrendszer, habitus) további tenyésztésre. Erre való a tenyészszemle. Továbbá, lehet hogy a két kutya nem illik össze vérvonal szempontjából vagy egyed szempontjából. Lehet, hogy közeli rokonok. Vagy lehet, hogy mindkettőnek van egy laikus számára nem észrevehető nemkívánatos tulajdonsága, ami a kölykökben felerősödik. Fentiek miatt önmagában nem elég, ha két, azonos fajtájú kutyának lesznek kölykei.
Persze a döntés a tiéd, de ezekkel a dolgokkal legyél tisztában.
Ilyen melyen nem gondoltam bele, koszonom a normalis stilusu valaszt!
Kicsit tovabb keresgeltem, ahogy irjak az a kutyus amit en szeretnek amerikai tipusu. Ilyen kennelt tudna ajanlani valaki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!