Kapott a kuvaszom egy új sípolós játékot, és félti, morog rám, úgy védi mint ha kaja lenne, mit csináljak vele?
Eleve nem szabadna a kajáját sem bevédenie tőled, meg a játékát sem.
Mert gondolj bele: mit tennél, ha olyasmi lenne a szájában, ami halálos méreg neki, azt sem tudnád elvenni?
Határozottabb nevelést javaslok. Tudom, a kuvasznál nem könnyű, de célszerű lenne.
Kajánál simogatáskor, piszkáláskor morog, egyébként nem, ha határozottan elveszem tőle a tálat azt eltűri, csak ha simogatom, piszkálgatom, felesleges piszkálást nem tűri el kajáláskor, ami azt gondolom így korrekt.
De ez most fura volt, hogy ennyire féltette a játékot, kapott már teniszlabdát, gumi játékokat, régen is volt 2-3 sípolós kacsa, csont, ilyesmi, azokat nem féltette, de ezt most nagyon. Jutalomfalattal elmentem tőle 15-20 méterre, behívtam magamhoz, hozta magával a játékot is, és mikor meglátta a kezemben a jutalomfalatot letette, ezt eljátszottuk még egy párszor, hogy eldobom, hozd ide, ereszd le, kapod a falatot, köszönöm a segítségedet!
A kaja féltés és a játék bevédés egy az egyben rossz nevelést jelent. Pláne kuvaszról van szó, ha már ezt is hagyod neki, egy idő után a fekhelyét, ajtót is be fogja tőled védeni. De az sem ritka, hogy nyakörvet nem lehet rá tenni vagy megfogni nem lehet.
Szóval meg is van a válasz: kezdd el normálisan nevelni, mert így még komoly bajok lesznek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!