Szeretnék két kutyát, de nem tudom eldönteni, milyen neműek legyenek. Tapasztalatok?
Szívem szerint 2 kant vennék, mind a kettő "munka" kutya is lenne, két különböző területen.
Az egyik örző-védő, a másik vadász kutyus lenne. Mind kettőre a kant ajánlják a "nagykönyvek" A két fajta, amire a választásunk esett, nem agresszív, más kutyákkal jól kijön, fajtajellemzés alapján. Családbarát, stb, jó természetűek. Nyilván iskolába is járnának, ki lennének képezve ki-ki a saját "dolgára".
Akinek 2 kan kutyája van, írjon már légyszi tapasztalatokról!
800 nm a kert. Az is érdekelne, hogy mindent körbepisil vagy azért meg lehet tanítani őket arra, hogy pl a virágos kertet elkerüljék? Meséljetek!
Köszi
Lehet két kant tartani együtt, ha tapasztalt vagy és elég következetes, erős kezű. Mindent össze fognak pisilni. Ahhoz, hogy ne jelöljenek bizonyos helyeket sok munka kell. Egész nap figyelni kellene kb 1-1,5 évig. Ha félted a virágoskertet, inkább kerítsd el.
Viszont egyszerre csak egy kölyköt érdemes tartani. Két kölyköt külön kell vinni lemozgatni, szocializálni, tréningekre. Egy kölyök nevelése is nagy feladat, sokaknak szenvedés is. Két kutya nem kétszer annyi idő és energia, hanem sokkal több. Érdemes a már "kész", jól nevelt felnőtt eb mellé hozni a második kutyát. Mennyi kutyás tapasztalatod van?
És ez nem igaz, hogy kanokkal lehet dolgozni. A szuka is lehet olyan jó, ha jó tulajdonságokat, képességeket örökölt.
Szuper! Köszi szèpen!
Tapasztalatom van elég hozzájuk. Úgy èrtem 1hez elég lesz. Mert az nem írtam le pontosan, de az egyik kutya a fèrjemé lesz, ő viszi suliba, ő képzi, a màsik az enyém. Azt én hordom. Szóval 1-1 kutyàval szerintem így boldogulni fogunk.
Annyira nem fèltem a viràgos kertet, mert kb 2 virág van benne, csak azèrt kèrdeztem így, hogy ha esetleg a későbbiekben szeretnék ezt azt, azt kizarja e a kutya...
Sètalni egyèbkènt is rendszeresen jàrunk, szóval a rutin bevezetése nem lesz gond.
Egyhelyre szoktatàst pedig oldottam már meg 2 kutyánál is. A kettőből. :D
Hàt kívàncsi leszek. De akkor jobb ha egynemű? Vagy inkàbb különböző neműek legyenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!