Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért baj az, ha valaki...

Miért baj az, ha valaki fajtatiszta kutyát szeretne törzskönyvvel, szűrt szülőktől, és nem menhelyi kutyát?

Figyelt kérdés
2017. máj. 10. 14:18
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Pontosan így látom én is. Végeredményben én vettem a kutyát, nem kértem pénzt soha senkitől. De eleve az is zavar, hogy annyira látszik a különbség a fajtatiszta és a sok fajtajellegű keverék között, teljesen más a fejállásuk, a termetük, de még súlyban is nagyok a különbségek. Megfigyeltem pl. hogy a szaporított kutyák magassága nagyon sok esetben eltér a standardtól.

Meg a sok örökletes betegség, amiket a szülők szűrésével ki lehetne küszöbölni.....

Az meg megint jó dolog, hogy ezt a kutyát én neveltem, szocializáltam, nálunk kisgyrerekek is vannak a családban, és ennek a kutyának egy esetleges támadása végzetes is lehet. Szóval nem értem, miért is kellene nekem menhelyről fogadnom egy olyan kutyát, amelyiknek pl. semmit nem tudok az előéletéről, vagy ha kölyök, nem tudom, milyen lesz felnőttnek, nekem meg az adott fajta az álmom.

Becsülöm, aki megment egy menhelyi kutyust, de miért kell megszólni azokat, akik nem ilyen kutyát szeretnének?

2017. máj. 10. 19:50
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Normális embernek nem baj, a többivel pedig nem kell foglalkozni. Ez a más dolgába beleugatás, egymás pénztárcájában turkálás, irigykedés, intolerancia a másik véleménye felé jól leírja milyen az átlag magyar ember.
2017. máj. 10. 20:42
 13/15 anonim ***** válasza:
61%
Én tegnap láttam tacskó méretű yorkit. Nem sok köze van az ilyeneknek a fajtatisztához.
2017. máj. 10. 20:44
 14/15 anonim ***** válasza:
58%

háháhá

Igen meglátszik egy fajtatiszta és egy szaporított kutya között a különbség.

Kutyakozmetikus vagyok a yorkik 80%-a 6-10 kg-os keverék yorkihoz nem sok köze van.

A többi fajtáról meg nem is beszélek.

A legtöbbet vették vminek,de olyan keverék hogy csak az isten tudja mik vannak bennük :D

Gazdik felvilágosítását már meguntam,mert szerintük a legszebb a fajtájában a kis cuncimókusok :D bulldog harapásos lógófülű,tacskó hosszúságú rövid lábú 8 kg-os yorkik (Y)

Én tojok a menhelyi kutyákat ajnározó emberekre.

Aki akar örökbe fogad aki nem az nem.

Nem tudom miért kell mindenkire tukmálni.

2017. máj. 10. 21:55
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a menhely és a tenyésztő is mindkettő jó ötlet.

Egyén dolga, hogy ki mit választ.

Nekem vannak tenyésztős állataim és vannak befogadott, mentettek is. A tenyésztőssel kevesebb a gond, egészségesebb, jobban kézhez szokott.

Egy mentett állat a korábbi rossz tapasztalatai miatt kevésbé kezes szokott lenni és egészségügyileg is meglátszik, hogy rosszul volt tartva és alapból szaporítva volt, betegesebb lehet.

Nekem mindkét oldal tetszik és örülök, ha az emberek mentenek vagy a tenyésztőket támogatjaák.

Amit nem tolerálok, amikor szaporítótól vesznek! állatot..

2017. máj. 11. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!