3 hónapos kiskutyust érdemes megvenni?
Miért ne lenne "érdemes"?
Kerülnek gazdához nála idősebbek is. Mindegyik gyorsan megszereti a családját.
Alomból vennéd?
Mihez túl nagy? Milyen hátránya? Mennyiért, kitől? Törzskönyvezett, vagy szapis? Miért adnak túl rajta?
Ismeritek-e a fajtát? Hol fog lakni? Van-e már másik kutya vagy első kutya? Kutyasuli szóba jön-e?
Egyébként, ha attól félsz, hogy nem fog szeretni, mert már biztosan neveletlen, akkor ez nem igaz. Semmivel se másabb egy három hónapos, mint egy két hónapos. Max pár dekával/kilóval több, és ennyi.
Ezzel a kérdéseddel megkérdőjelezed a menhelyi kutyák örökbefogadói elmeállapotát!
Gondolod, a kutya ragaszkodása, tudása csak attól függ, mikor, mennyi idős korában került gazdájához?
Köszönöm a válaszokat!
Törzskönyves szülőktől vennék. A hátrányt arra értettem, hogy azt olvastam 10-12 hetesen tanulnak leggyorsabban a kutyusok. És nem szeretnem igen, ha neveletlen lenne...vagy ha nehezen szokna meg minket.
Ez a legjobb kor, hogy elhozd. Ha tenyésztőtől van, akkor ott nevelték már eddig is, csak a szaporítók nem foglalkoznak ilyesmivel.
Még most is nagyon fiatal egyébként.
A dobimat annak idején 14 hetesen vettem tenyésztőtől. Addigra nagyjából szobatiszta volt, pórázhoz volt szoktatva. Csak előnyét láttam, hogy nem 8 hetesen került hozzám.
A jelenlegi kutyámat pedig 6 hónaposan fogadtam örökbe menhelyről. Nagyon gyorsan alkalmazkodott, és tanult.
Tehát, egyáltalán nem túl nagy már, sőt, így a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!