Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Husky vélemények?

Husky vélemények?

Figyelt kérdés
Az esetben szeretnék érdeklődni,hogy mennyire nagy a mozgásigénye és, hogy milyen jó első kutyának.Ha esetleg van valakinek a husky fajtával kapcsolatos tapasztalata az kérem írja meg a véleményét!Egyébként 11 éves fiú vagyok.

2017. máj. 1. 07:44
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Vagy a bobtail jobb lenne?
2017. máj. 1. 07:51
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem első kutyának való fajta és,a mozgásigénye hatalmas. Inkább a könyebben nevelhető kisebb testű fajtákat nézegesd hogy meg tudd nevelni és sétáltatni is tudd mert egy husky méretű kutya simán elhúz.
2017. máj. 1. 07:55
 3/13 A kérdező kommentje:
Mint például a border collie?
2017. máj. 1. 08:15
 4/13 anonim ***** válasza:
Larador retriever? Szerintem tökéletes első kutya.
2017. máj. 1. 08:25
 5/13 anonim ***** válasza:
Pont nem. Az egy nagyon nehéz fajta. Viszont nem kinézet alapján kell választani. Kint vagy bent tartanátok, vinnétek e kutyaiskolába, mennyit és hogyan foglalkoznátok vele naponta, mennyit sétáltatnátok naponta. Nem mellesleg egy fajtatiszta kutya ára 100 000ft-tól indul.
 6/13 anonim ***** válasza:
Na az főleg nem. Miert kinézetre akarsz választani? Eloszor írd le h mit tudsz neki nyújtani(séta, suli, kint/bent lenne, agyi fársztás), es csak utána tudunk segíteni.
 7/13 anonim ***** válasza:
*labrador
 8/13 A kérdező kommentje:
napi 30 perc séta,bent lenne.De keresgettem a neten és a drótszőrű foxi és az airdale terrier nekem szimpatikusabb.
2017. máj. 1. 09:08
 9/13 anonim ***** válasza:
75%

Napi 30 perc sétával egy öreg beteg tacskót tarthatsz maximum, minden más kutyának kevés.

Találd ki, hogy szeretnél-e a kutyával foglalkozni, vagy csak azért kell kutya, hogy legyen. Utóbbi esetben tényleg keressetek egy öreg esélytelen menhelyi keveréket, akinek megszépítitek az életét, a fiatalokat meg ne szívassátok, mert úgyis új gazda lesz a vége.

2017. máj. 1. 09:24
 10/13 anonim ***** válasza:

A vénember kiskutyám is többet van kint, mint harminc perc. :D A huskynak, border collienak, minimum összesen 2-3 órát kint kell lennie, ebben célszerű, ha szabadon futhat, labdázhat, frizbizhet, más kutyákkal játszhat. Máskülönben szétszedi a lakást. Ezen felül mind a kettőt nagyon következetesen kell nevelni, mert könnyen az ember fejére nőhetnek. Nem egyszerű kutya egyik se, én húsz évesen fél évig gondolkoztam a border collie-n, hogy bemerjem-e vállalni.

De leírom neked, hogy nekem milyen egy nap kutyázással:

8kor indulok el dolgozni, ezért hatkor kelek, hogy reggel 30-45 percet sétáljon a kutya. Ha a párom itthonról dolgozik, akkor dél körül van egy egészségügyi séta, de ez nem mindig van. Hat órakor lemegyünk a kutyahaverokhoz, és két órán keresztül játszanak egymással, labdázunk, stb. Nyolckor haza megyünk, és még ejfélkor leugrunk egy pisi-kakira. Otthon meg folyamatosan tanígatjuk a trükkökre. Így itthon egy halál nyugodt border colliem van, aki leginkább csak alszik. :D

Van neked ennyi időd rá? Mert ha nincs, akkor inkább válasz egy kistestű társasági kutyát, nekik nincs ekkora mozgásigényük. Ne külső alapján válasz kutyát. Ha ennyire tetszik neked ez a fekete-fehér téma, akkor válasz egy Bichon Havanese-t, abból is van fekete fehér.

2017. máj. 1. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!