Husky vélemények?
Napi 30 perc sétával egy öreg beteg tacskót tarthatsz maximum, minden más kutyának kevés.
Találd ki, hogy szeretnél-e a kutyával foglalkozni, vagy csak azért kell kutya, hogy legyen. Utóbbi esetben tényleg keressetek egy öreg esélytelen menhelyi keveréket, akinek megszépítitek az életét, a fiatalokat meg ne szívassátok, mert úgyis új gazda lesz a vége.
A vénember kiskutyám is többet van kint, mint harminc perc. :D A huskynak, border collienak, minimum összesen 2-3 órát kint kell lennie, ebben célszerű, ha szabadon futhat, labdázhat, frizbizhet, más kutyákkal játszhat. Máskülönben szétszedi a lakást. Ezen felül mind a kettőt nagyon következetesen kell nevelni, mert könnyen az ember fejére nőhetnek. Nem egyszerű kutya egyik se, én húsz évesen fél évig gondolkoztam a border collie-n, hogy bemerjem-e vállalni.
De leírom neked, hogy nekem milyen egy nap kutyázással:
8kor indulok el dolgozni, ezért hatkor kelek, hogy reggel 30-45 percet sétáljon a kutya. Ha a párom itthonról dolgozik, akkor dél körül van egy egészségügyi séta, de ez nem mindig van. Hat órakor lemegyünk a kutyahaverokhoz, és két órán keresztül játszanak egymással, labdázunk, stb. Nyolckor haza megyünk, és még ejfélkor leugrunk egy pisi-kakira. Otthon meg folyamatosan tanígatjuk a trükkökre. Így itthon egy halál nyugodt border colliem van, aki leginkább csak alszik. :D
Van neked ennyi időd rá? Mert ha nincs, akkor inkább válasz egy kistestű társasági kutyát, nekik nincs ekkora mozgásigényük. Ne külső alapján válasz kutyát. Ha ennyire tetszik neked ez a fekete-fehér téma, akkor válasz egy Bichon Havanese-t, abból is van fekete fehér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!