Kutya kiállítás?
Van egy törzskönyvezett Bichon Havanese fajtájú kan kutyám és elszeretnénk vinni kutya kiállítás.Akinek van vele tapasztalata válaszolna nekem pár kérdésre? Köszönöm
-Hogx zajlik egy kiállítás?
-Kell-e valamilyen trükköt tudnia?
-Van-e korhatár a felvezetőnek?(16 éves vagyok és mindig én sétáltatom , sajnos mással nem hajlandó sétálni...)
-Csak annyit kell csinálni,hogy körbe kell sétálni a kijelölt területen vagy mást is kell csinálni?
Első körben ringdresszúrát tudnia kell,tehát nem ugrálhat,nem húzhat,nem vonszoltathatja magát.
Tudnia kell megállni és engedni,hogy pakolgasd a lábait, tűrnie kell,hogy a bíró végig simogatja a testét,fejét,lábát megnézi a fogait stb. Nem örömködhet.
Te is felvezetheted,de csak is junior handlerként
Pontosabb infóval a tenyésztőt keresd fel akitől vettétek a kutyust,ő megmutatja,hogy a ringdresszúra hogy működik.Meg minden másban tud segíteni.
Elsősorban a tenyésztőnél érdeklődj, ő majd megmutat mindent.
Fel kell készíteni a kutyát, csinosba vágni őt is és magadat is, és bizony engednie kell, hogy a bíró megtapogassa, akár a golyóit is, mert ezt is nézik, hogy megvan-e mindkét here. Lehet asztalra kell felraknod és letenned. Trükköt nem kell ehhez tudnia, csak megállni nyugodtan, nem ficánkolni.
De a tenyésztő tuti fog segíteni.
"Te is felvezetheted,de csak is junior handlerként "
Ez nem igaz, bárki felvezethet kutyát bármilyen kategóriában életkortól függetlenül. Én 15-18 évesen sokszor felvezettem a kutyámat munka osztályban és nyertünk is.
Mindenképpen a tenyésztőt kérdezd meg :)
A felkészítésben és a ring dresszúrában valamint a ruha választásban is segíteni dog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!