Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya kiállítás?

Kutya kiállítás?

Figyelt kérdés

Van egy törzskönyvezett Bichon Havanese fajtájú kan kutyám és elszeretnénk vinni kutya kiállítás.Akinek van vele tapasztalata válaszolna nekem pár kérdésre? Köszönöm

-Hogx zajlik egy kiállítás?

-Kell-e valamilyen trükköt tudnia?

-Van-e korhatár a felvezetőnek?(16 éves vagyok és mindig én sétáltatom , sajnos mással nem hajlandó sétálni...)

-Csak annyit kell csinálni,hogy körbe kell sétálni a kijelölt területen vagy mást is kell csinálni?

2017. ápr. 30. 11:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Első körben ringdresszúrát tudnia kell,tehát nem ugrálhat,nem húzhat,nem vonszoltathatja magát.

Tudnia kell megállni és engedni,hogy pakolgasd a lábait, tűrnie kell,hogy a bíró végig simogatja a testét,fejét,lábát megnézi a fogait stb. Nem örömködhet.

Te is felvezetheted,de csak is junior handlerként

Pontosabb infóval a tenyésztőt keresd fel akitől vettétek a kutyust,ő megmutatja,hogy a ringdresszúra hogy működik.Meg minden másban tud segíteni.

2017. ápr. 30. 11:52
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2017. ápr. 30. 11:54
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Elsősorban a tenyésztőnél érdeklődj, ő majd megmutat mindent.

Fel kell készíteni a kutyát, csinosba vágni őt is és magadat is, és bizony engednie kell, hogy a bíró megtapogassa, akár a golyóit is, mert ezt is nézik, hogy megvan-e mindkét here. Lehet asztalra kell felraknod és letenned. Trükköt nem kell ehhez tudnia, csak megállni nyugodtan, nem ficánkolni.

De a tenyésztő tuti fog segíteni.

2017. ápr. 30. 12:16
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2017. ápr. 30. 13:05
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

"Te is felvezetheted,de csak is junior handlerként "

Ez nem igaz, bárki felvezethet kutyát bármilyen kategóriában életkortól függetlenül. Én 15-18 évesen sokszor felvezettem a kutyámat munka osztályban és nyertünk is.

2017. ápr. 30. 13:55
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor megnyugodtam
2017. ápr. 30. 15:43
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen a tenyésztőt kérdezd meg :)

A felkészítésben és a ring dresszúrában valamint a ruha választásban is segíteni dog

2017. ápr. 30. 15:44
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2017. máj. 1. 16:50
 9/13 anonim ***** válasza:
Sok kutyasuliban is tanítanak ringdresszúrát, általában tapasztalt felvezetők az oktatók, mi is jártunk pár foglalkozásra (a mi tenyésztőnk nagyon messze lakik). Ez jó megoldás, mert közben szocializálódik is. Sok hasznos dolgot megtudtunk a kiállítások világáról. Gyakorolni pedig legjobbak a tájbemutató, tájjellegű kiállítások, ezek úgymond tét nélküli, hangulatos hobbi szintű rendezvények.
2017. máj. 1. 21:23
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2017. máj. 1. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!