Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez a nyakörv mennyire felelne...

Ez a nyakörv mennyire felelne meg a mi célunkra?

Figyelt kérdés

Erről a nyakörvről lenne szó: [link] Tetszik benne, hogy van 100 fokozat rezgésben és áramban is. Szeretném ha véleményeznétek, hogy mennyire érné meg megvenni süket kutya behívásához.

A kérdéseim:

Azt írja az oldalon, hogy 20-40V az áram. Ez egyen vagy váltó-áram?

Mit jelent az, hogy van helymeghatározó?

Mennyire megbízható az oldal?

Ti megvennétek behívás céljára a kutyusotoknak, ha az süket?

2017. ápr. 25. 20:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
79%

Ne foglalkozz ezekkel a sötétzöld egyénekkel. Ha ennyire okosak írhatnának más módot, hogy lehet visszahívni egy süket kutyát, mert én nem tudok. Szegény kutya meg had legyen elengedve néha, hogy játszon stb, ha van rá lehetőség.

Szerintem jónak tűnik ez a nyakörv, én megvenném.

2017. ápr. 26. 00:21
 12/13 anonim ***** válasza:
80%

Ebben az árkategóriában általában elég lutri az elektromos nyakörv, hajlamos nagyon hamar tönkremenni, és biztos, hogy nem 300 méter a hatótávja. Lehet jó, van ismerős, akinek bejött, de van olyan is, aki elfogyasztott belőle annyit, hogy abból éppen vehetett volna egy rendeset is.

Viszont egyedül ne kezdd el használni az elektromost, semmilyen célra, főleg akkor nem, ha olyan elképzeléseid vannak, hogy majd tizesével ugrálsz a fokozatok között. Az első ilyennél úgy megindulhat a kutya, hogy sose látod többet, ha nincs neki megtanítva, hogy mi a teendő, amikor rezeg/ráz a nyakörv. Keress kiképzőt, aki segít megtanulni rendesen használni, meg hát egy süket kutyához amúgy sem árt némi szakmai segítség. Találkoztam már olyan gazdával, akinek évek óta megvolt a süket kutyája, mégis gőze nem volt az ilyen dolgokról, mint érintéses jelek vagy arcmimika, szemkontaktus építése, amik az ilyen kutyáknál nagyon fontosak.

2017. ápr. 26. 00:48
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Számoltam azzal, hogy tönkremegy, de van rá garancia, és az én kutyámat, na meg magamat ismerve tuti addig is valami baja lesz a távirányítónak;)

Természetesen nyári kutyasulira raktam félre pénzt, de addig is szeretném elengedni. Amikor januárban "elengedtem" volt még utánakötve egy 50méteres is, annak a felét sosem használta el, annyira a közelünkben marad, ezért sem félek attól hogy nem lesz elég a 300 méter. Úgy tanítottam, hogy ha rezeg a nyakörv rám kell hogy nézzen, és abban a pillanatban leguggolok. Akkor odajön. Ha csak rezegtetek, akkor rám kell figyelnie, ezt hssználom pl. ha nagyon előremegy vagy lemarad (kb20m). Amit előzőnek vettünk nyakörvet az 30e volt, de sajnos elveszett a távirányítója, pótalkatrészt nem lehet rendelni, ezért is próbálkozunk meg olcsóbbal, hogy megnézzük hasznos-e a 100 fokozat, ilyenek, ha beválik majd veszünk egy jobbst. :) Az áram igazáól csak az én lelkemnek lenne megnyugtatás, mert mindig visszajött amikor hívtam (imádja a sajtot), de ha egyszer mégis megindulna kizökkentésnek előszőr intenzívebb rezgést, csak utána áramot használnék.

Már nagyon ügyessn ül lábbal bökédsre (utcán) vagy kézjelre, fekszik, pacsit ad mindkét manccsal, hempereg, pitizik, kér, ereszt. Csak azért szeretném elengedni, mert szeretné vele labdázni, úgy sétálni hogy ne keveredjen össze a másik eleresztett kutyával a póráza, nem körbemenni az öszes fán a póráz miatt:) Remélem csak azért ilyen olcsó mert nem egy gyakori márka. Köszi még egyszer! :)

2017. ápr. 26. 07:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!