Kutyámon kullancsirto volt és kullancsa lett, lesz komolyabb baja?
Figyelt kérdés
kutyának ma járt le a kullancsirtoja, 4 hét cseppentős, de most találtam egy élő kullancsot a padlón teljesen megszivva. akkora volt mint egy borsoszem. a kullancsirtoja elvileg véd ma ill holnap kapná meg a következő cseppeket, de mért nem pusztult el a kullancs? Akkormost megfertőzte a kutyusomat???2010. máj. 14. 18:03
1/19 anonim válasza:
Nem biztos,hogy megfertőzte. Akkor van baj ha nem múlik el a dudor ahol volt,piros lesz bedagad elváltozás lesz akkor azonnal ORVOS!!!
2/19 anonim válasza:
esetleg most bekenheted betadinnal az fertőzés ellen van. első válszoló
3/19 anonim válasza:
Ha megszívta magát, és fertőzött volt, akkor lehet, hogy beteg lesz a kutyád. Figyelni kell most kb 3 hétig. Levertség, nem evés, láz, sötétedő vizelet.
Ha nagyon fertőzött helyen élsz, sajnos sokszor kevés az egyféle védekezés. Most csúcsidő van kullancséknál.
4/19 A kérdező kommentje:
nem tudom honnan esett ki a földön találtam a kullancsot
2010. máj. 14. 18:09
5/19 Akiteki válasza:
A kutyából esett ki, máshol nem szívhatta meg magát. Esetleg a macskából. Figyeld a kutyát, néhány héten belül bármilyen szokatlant tapasztalsz, azonnal orvos.
6/19 A kérdező kommentje:
jo értem én hogy beteg lehet a kutya, depont ennek elkerülése miatt rakok rá cseppeket......
2010. máj. 14. 18:36
7/19 anonim válasza:
Nem kell túlreagálni. Mivel vízpart mellett élünk, itt elég sok a kullancs, a macskáink hetente többet is összeszednek. Rajtuk is van cseppentős, de nem ér sokat. Bajuk eddig nem lett tőle, már 13 évesek :)
9/19 Akiteki válasza:
Csakhogy a macskád nem lesz babéziás.
10/19 A kérdező kommentje:
nem is macskárol beszélünk, kutyusombol esett ki a kullancs, macskám nincs.
2010. máj. 14. 19:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!