Van itt olyan valaki, aki úgy vásárolt kutyát, hogy a családtagja ellenezte? (Lent folytatom)?
Egyetértek, ez párkapcsolati probléma, nem kutyás. A gyerek köhögése csak egy ócska kifogás a férjed részéről, nyilván nincs összefüggés, hiszen még ott sincs a kutya, csak nem jutott jobb az eszébe. Ezt a részét neked kell átgondolnod, hogy mi van még a háttérben, tudtok-e problémákról beszélni normálisan vagy csak éltek egymás mellett.
A kutyát ilyen körülmények között inkább ne hozd el. Van ugyan egy cseppnyi esély, hogy ha amúgy nem utálja az állatokat, egy kölyökkutya bája leveszi a lábáról, de az is lehet hogy folyton ő lesz a bűnbak. Eltart pár hétig, mire szobatiszta lesz, addig számolni kell a tócsákkal-halmokkal, vinni kell sétálni ami napi többszöri állandó program, te olyankor nem vagy otthon, nincs kész időben a vacsora, stb. mindig lesz kifogás és újabb konfliktus, aminek a végén a kutya issza meg a levét.
Sajnálom hogy így alakult, meg a gyerekeket is, nekik is nagy csalódás lehet.
Kedves kérdező!
Azt hiszem ideje, újraértelmezni a házasságodat a férjeddel. Egyébként elmondtad neki az érzéseidet?
Én úgy gondolom, hogy te is ugyanúgy felnőtt ember vagy, ugyanannyi jogod van dönteni az ilyenben, mint a férjednek.
Ha már korábban megbeszéltétek és te is és a gyerekek is várják a kutyát, akkor hozd el jövőhéten.
A férjed vagy belenyugszik, vagy ha nem tetszik akkor elmegy.
Egyáltalán nincsen igaza és nagyon gerinctelen dolog tőle, hogy az utolsó pillanatban próbál róla lebeszélni.
Ha ennyire nem akarja, akkor mondta volna meg mielőtt neki állsz gyűjteni és beleélitek magatokat a gyerekekkel.
De mondom, ugyanúgy felnőtt ember vagy, jogod van neked is dönteni, ne állj be a mártír nők táborába, ahol minden az van, amit a kedves férj mondd.
Szóval én mindenképp elvinném a kutyát, ha nem tetszik mehet amerre akar.Ezt már rég megbeszéltétek, ilyen nincs, hogy most mondja , hogy ide ne merd hozni.
Mintha vállaltatok volna közösen egy gyereket és a szülés előtt 1 héttel közölné, hogy neki nem kell a gyerek, haza ne merd hozni a kórházból..Hát kösz.
És mitől fél? Egy kis kutyus a legjobb barátod, támaszod, sporttársad, kikapcsolódásod lehet. Amikor megnőnek a pici gyermekeitek, amiben persze a kutyus is "segíthet" (felállás, első séta az utcán lábon) akkor is nagyon élvezni fogják hogy van akihez szólni (kamaszkori depi) van kivel elmenni egy körre az utcában ha ki kell szellőztetni a fejed. Ők is segíteni fognak kiszórni a tápot, új vizet adni neki. Jó családi program lehet kiválasztani a megfelelő fekhelyet, elmenni egyet túrázni.
A felelőségérzetüket is meg tudja növelni egy kis kutyus. Saját példával szeretnék élni. 12 voltam pontosan 366 nappal ezelőtt. Április 28.án, 5 nappal a születésnapom után kaptam meg életem 1. kutyáját. Eleinte napi 3x mentünk sétálni, ma már csak napi 2x. Reggel 20 perccel korábban kelek, hogy el tudjak vele menni. Minden nap kifésülöm, játszok is vele. Az összegyűjtött spórolt pénzemből (kb60e) vettem neki felszerelést. Sajnos kiderült hogy süket, így karácsonyra rezgő nyakörvet kértem, ami segít a behívásban. Szülinapomra (tegnap) állatkórházi látogatást kértem, ami 18e ft volt. A gyógyszereket amiket ki kellett válatni szintén én fizettem, 11400+ 6500 ft. Ezután bementünk a fressnapf-ba, ott inkább nem is mondom mennyit költöttünk. Órákat, bocs napokat töltöttem azzal, hogy megtaláljam számára a legjobb tápot. Ha rosszul alszik és felébred, lemászom hozzá a földre az emeletes ágyamról és vele alszom. Hétvégén korán reggel felkelek, mert építjuk apukámmal a kerítést, mert rossz. Szerinted ki fizette? ÉN. Nem vagyok a legjobb gazda, de szerintem aki igazán akart kutyát ennyit simán megtenne/megtesz érte. Mert itt kezdődik a kutyatartás.
Ha egy kiskutyus az álmod, vedd meg azt a párát! SOHA nem add fel az álmaidat azért, mert valaki (egy idegen. Mert igazából az a férjed is ha képes ilyeneket az utolsó pillanatban lenondani) nem szeretné. Vagy megszoksz, vagy megszöksz! Ennyit mondj neki, majd eldönti melyiket választja. Ha a 2. at akkor pedig még mindig van esély egy jobb életre. Ha most nem akar kutyát szerinted 2 év múlva akar majd? Vagy 5 év múlva meggondolja magát?! Egész életedet kuyta nélkül akarod leélni? Vagy majd ha özvegy leszel lesz kutyád? Szerintem tudod a választ! Akkor lépj nost, és ne várasd meg azt a kutyát! Szorítok hogy sikerüljön! 13l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!