Tenyleg kotelezo a chip a kutyakra?
Figyelt kérdés
Ha igen, mennyibe kerul ?2010. máj. 14. 13:24
1/8 anonim válasza:
Már,nekem is volt vele bajom,ha nincs törzskönyvezve akkor nem kell.Amúgy 3000-15000 ezerig terjedhet!
2/8 anonim válasza:
tudtommal akkor kötelező, ha június 1 után akarod venni vagy eladni (akkor is ha nincs törzskönyve). Vannak akciók, nézz szét, de a fenti ár reális.
4/8 anonim válasza:
én chip és törzskönyv nélkül vettem a kutyám április közepén.
6/8 A kérdező kommentje:
Csak az nem tiszta, hogy ez a rendelet csak a julius utan vasarolt kutyakra vonatkozik, vagy juliustol minden kutyanak kell-e rendelkeznie chippel...
2010. máj. 14. 13:42
7/8 anonim válasza:
JúliusTÓL, és csak akkor, ha gazdát cserél a kutya (eladás, elajándékozás).
8/8 Akiteki válasza:
Július 1. után gazdacsere esetén kell.
1 § (2) Ebet forgalmazni, illetve tulajdonjogát forgalmazásnak nem minõsülõ más módon
átruházni kizárólag az állatot
azonosító elektronikus transzponderrel (bõr alá ültetett mikrochip) történõ megjelölése után
lehet.
Tehát "forgalmazni" vagyis eladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!