Mikor fognak a Kiskutyáim pórázon jönni?
Egyedfüggő.
De én fél éves korukig biztos nem várnék el (közel) fegyelmezett sétát.
A nyakörvet először lazán és csak rövid időre tedd rájuk, és ne piszkálj hozzá, ha rajtuk van, csak szokják. Ha már nem zavarja őket, akkor tedd rájuk a pórázt, de megint csak rövid időre, és hagyd lazára, hogy kedvükre jöhessenek-mehessenek.
Fokozatosság a lényeg!
Én is így terveztem, de az enyémet egyáltalán nem zavarta a póráz, így a második naptól kezdve (9 hetesen) folyton rajta van, hiszen 10-szer is kimegyünk egy nap, így egyszerűen csak megy rá a póráz és már mehetünk is. Néha a lakásban is ráteszem, ha valamiért kell, akár órákig sem zavarja - de ez kivételes eset, azt hiszem. Ha kinn sétálunk, kb. 80%-ban laza a póráz, bár még nem szabályos a séta, még csak 10 hetes, ebben nem fegyelmezem még, egyelőre csak a nagyon alap dolgokat gyakoroljuk.
Eleinte csak nyakörv legyen rajtuk. Ha azt már megszokták, akkor otthon egyesével gyakorold a pórázos sétát velük. Jutalomfalattal, kutyát kedvesen hívogatva, elég guggolva stb.
Utcára sétálni még úgysem viheted őket, majd ha meglesznek az oltásaik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!