Ha keresztezem a labradorom és az uszkarom akkor kapok egy labradoodle-t?
A kérdés elméleti.
De ennyi lenne ez a nagy dolog?
Csak olvasgattam , hogy itthon nem lehet kapni.
Pedig nem egy nagy művészet akkor.
Egyébként ha kettő labradoodle csinál kutyust akkor ő már nem labradoodle, igaz?
A genetika nem ilyen egyszerű... Koránt sem biztos, hogy olyan kutya születne abban az alomban amit a neten beütve labradoodle alatt látsz. Simán lehet, hogy uszkár alakot örökölnek, labis rövid sima szőrrel, és nem fordítva.
Egyébként abszolút nem értem az értelmét, mert aki "hipoallergén" kutyát akar, az vegyen szimplán óriás vagy közép uszkárt, nem kell emiatt egy sor keveréket legyártani. Persze, tudom, legyen "hipoallergén" a segítő kutya is (a labrador), na de könyörgöm, élőlényekről beszélünk... Képezzenek ki akkor uszkárt erre a célra a keverék gyártás helyett.
FCI által nem elismert fajta azért nem kapni,magyarul keverék. Menhelyen nem egyszer láttam már labradoodle-hoz hasonló keverékeket!
Nem ennyire egyszerű,mint ahogy gondolod Amcsikban már vannak tenyészetek is,de alapjáraton egyik kutya sem ugyan olyan,pedig az lenne a fontos,hogy homogének legyenek a kölykök,de nem azok.
Lehet össze rakod a kutyáidat és mondjuk inkább a labira fognak hajazni, vagy pedig teljesen az uszkárra. Teljesen felesleges keverékeket gyártani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!