Mi lenne a legjobb megoldás? (séta)
Szóval, ha megyünk az utcán, akkor ott is van egy csomó érdekes dolog, amit szívesen szemügyre venne, viszont törvény szerint pórázon kell lennie lakott területen belül. A Flexi póráz ugye nem megoldás, mert attól utána csak még jobban húz, ha racsatolom a rendes pórázt. Látom, hogy szenved, ha a lábam mellett kell jönnie, mert sokan inger csak az utcán van. Sajnos a behivas MÉG nem 100%-os, de rajta vagyunk az ügyön:D régebben szokása volt a teherautók elé való kiugrálás, a macskákat megkergeti, de annak a figyelmen kívül hagyásán is keményen dolgozunk.
Szóval így összefoglalva: az utcán nem tudom elengedni, viszont ott is van egy csomó érdekes inger, amik érdeklik, es kicsit rosszul érzem magam, ha csak megyek tovább, a kutyám viszont még maradna szagolni.
Köszi a válaszokat:)
Szia!
Nálunk az a szabály:
Mellettem kell mennie, de nem muszály a sarkamban. Oldalra kiléphet szagolni, de nem mehet előre. Nem tudom mennyire érthető:)
Lehet lepontozni, én flexivel viszem, szépen sétál, viszont a fűbr bármikor betud menni messzebb is, nemcsak másfél méterig, mint a sima pórázzal, hanem 8 méterig:D
De ő jól van nevelve és ha pl dokihoz megyünk akkor nem flexivel viszrm, hanem sima pórázzal, akkor szépen jön mellettem, ha szólok neki igazodik.
#1 te ezt hogy tanítottad meg neki? :D
#2 nem foglak lepontozni, nyugi:D neked ez jött be es kész. Sajnos ez nálunk nem megy, ha Flexit rakok rá nincs vele semmi baj, viszont mindig előttem megy, es csináljátok vele bármit lesz@r ha magam melle húzom, akkor mindig attól felek, h eltepi a pórázt, mert szóval nem lehet ott tartani.
Most gondolom nehány ember fogja ajánlani a kutyasulit... igen ez tervben van. Egy alap tanfolyam nem is lenne gond, viszont őt nem lehet csoportba vinni, eleg súlyosan rehabilitációra szorul, de erre csak nyáron lesz időm/pénzem.
Én személy szerint nem hagyom őket szaglászni az utcán és a mezőn is csak mértékkel.
Az előbbit könnyű volt megtanítani(rajta volt a póráz) az utóbbi pedig egy soha véget nem érő munka(nincs póráz+azért szaglászhat, de mértékkel).
Ennek az egésznek az oka annyi, hogy amíg korlátok nélkül volt a kutya 5 perc alatt elfeledkezett magáról, nem volt behívható, nem érdekelte amit mondok és a csúcs az volt, amikor elindult egy nyomon és szinte meg se hallott engem... a jackkel pedig már nem is akartam kísérletezni...
Most az a szabály, hogy a séta alatt csak előttem mehetnek(látom, h mit csinálnak és ha épp zabálnának be valamit, rájuk tudok szólni)és mindig csak addig mehetnek, amíg látom őket.(ha pl a kanyarban jönne egy másik kutya bunkóság lenne, ha az enyémek csak odaszaladnának, mert nem biztos, hogy a másik kutya/ a gazdája örül ennek)
.
Amióta ez a szabály, én is és a kutyák is sokkal kiegyensúlyozottabbak vagyunk séta közben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!