Babézia után újabb hatalmas kullancs a kutyánkban, milyen megelőzést javasoltok?
Eddig spotokkal és nyakörvekkel védekeztünk, volt Kiltix, scaribor, Adventix Vectra, most Foresto.
Rászántam magam, hogy kipróbáljuk a tablettát, de a Bravecto csak kullancsra és bolhára jó állítólag, de nekem olyan kellene ami kullancsra és szúnyogra is jó. Van valamilyen tapasztalatotok?
Mi Virbac Effipro cseppet használunk. Nagyon elégedettek vagyunk vele. Elég fertőzött helyen lakunk, és egyik séta alkalmával 3 kullancs mászkált a kutyán (nem másztak bele) és 4 döglött (nem megszívott) kullancsot találtunk a földön.
Nekünk is babéziánk volt, azt mondták, hogy még egyet már nem élne túl, így nagyon figyeljünk oda. Ezt a cseppet is a doki ajánlotta, amióta használjuk, még nem volt a kutyában kullancs *lekopogom* .
1 hónapig jó. Véd bolha, kullancs ellen.
Mi az M-eset 2000 ft vesszük, ez szerintem nagyon baráti ár.
Igaz nem véd szúnyogok ellen.
A Bravecto meg magában nagyon káros a májra és a vesére, mindenképp kell mellé adni máriatövis kivonatot, amit a tabletta beadása előtt 1 héttel el kell kezdeni adni. Enélkül tönkre teszi a kutya máját, veséjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!