Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan beszéljem LE a szüleime...

Hogyan beszéljem LE a szüleimet a kutyáról?

Figyelt kérdés

Van egy törzskönyves csivavám, tenyésztőtől, aki kamaszként került hozzánk, ivartalanítva. Már külön élek a szülőktől, de persze jött a kritika, hogy fúj hogy néz ki a csivava, jaj miért nem kölyköt vettünk, nem fog megszokni, stb. Aztán persze csak megszerették, annyira, hogy most már anyám is akar ilyen kutyát, DE...

Nekik abszolút nem való kutya. Egyszer volt olyan hogy jóhiszeműen pár napig náluk volt a kutya és úgy kaptam vissza, hogy tiszta beteg volt, citromsárgát fosott, lázas volt és iszonyat hisztis lett (kunyerált és nyöszögött a semmiért). Hiába mondtam mit adjanak neki enni, szerintük állatkínzás a kutyának nem-et mondani és napi 2x etetni....

Ráadásul van egy szellemi fogyatékos testvérem (cirka 90 kg...). Durván nyúl hozzá, ráadásul nem is nézi merre megy, nem tud normálisan tájékozódni, így bármikor megtaposhatja a kutyát. A kutyám fél is tőle, mert már volt olyan hogy félre akarta rúgni. Messziről elkerüli, de anyám csak azért is odarángatja, hogy megsimogassa a testvérem. Sőt, leszedte a Facebookról az összes képet a kutyámról, kinyomtatta és azzal plakátolta tele a testvérem szobáját...

És amikor mondom neki, hogy nekik nem való ilyen kutya, akkor meg nem érti, hogy ugyan miért... Tudom, nem sok közöm lenne hozzá mit csinálnak, de nem bírnám el, amit az a leendő szerencsétlen kutya ott átélne... Nem fogják fel, hogy ez egy érzékeny, törékeny kutyafajta, nem egy labrador akit lehet nyúzni... Meg hát nekik is csak azért kell csivava, mert nekem is az van, ha dobbermanom lenne, akkor nekik is az kéne...

Mit lehet tenni ebben a helyzetben?

2017. ápr. 12. 19:55
 1/9 anonim ***** válasza:
réjuk hagyod, aztán mikor megunták vagy elcseszték és nem olyan mint a tied átveszed és megneveled hogy lássák nem a kutyával van a baj. Ez jutott eszembe :D
2017. ápr. 12. 19:59
 2/9 A kérdező kommentje:
Az a probléma, hogy a kutya nem élné meg az átvételt se, mert elég ha rálépnek vagy leesik valahonnan...
2017. ápr. 12. 20:06
 3/9 magyarvitez1 válasza:
27%
A helyes válasz ott van az utolsó mondatodban! vegyél dobbermant, akkor nekik is az kell majd, lesz egy dobbermanjuk, az kevésbé érzékeny, így aztán probléma megoldva!!! :D
2017. ápr. 12. 20:12
 4/9 anonim ***** válasza:
90%
utolsó, te hülye vagy? Mi az hogy kevésbé érzékeny? Meg amúgy is egy dobi bekattanna 0 foglalkozással.
2017. ápr. 12. 20:13
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A labradort se lehet nyúzni... meg pont azt könnyen túl lehet etetni... szerencsétlenből hízó disznót csinálnának.
2017. ápr. 12. 20:15
 6/9 A kérdező kommentje:
Azért írtam a labit, mert annak kevésbé esik baja, ha rálépnek vagy felrakják egy székre... Mert erre is volt példa, a testvérem felrakta a kutyát egy székre, a kutya meg nem bírt/mert leugrani (úgy találtam rá, persze senki nem volt akkor ott), egy kölyök csivinél ez tragédiával is végződhet...
2017. ápr. 12. 20:22
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem is érdekes, mert...

1. Nekik nem való semmilyen kutya.

2. Egy labrador nem fér el egy átlagos széken, ezért fel sem lehet helyezni rá.

3. Bár egy labradort valóban nem könnyű agyontaposni, de akkor is érző lény, fáj neki, ha belerúgnak/rálépnek a lábára.

2017. ápr. 12. 20:41
 8/9 anonim ***** válasza:

OFF: Emlékszem, volt már ez a kérdésed, (vagy hasonló) sajnálom, hogy nem oldódott meg magától a dolog.

ON: Esetleg annyit tudsz tenni, az esetben, hogyha tenyésztőtől veszik, hogy kitudakolod kitől lesz, majd felhívod és elmondod milyen rossz sora lenne a szüleidnél.

2017. ápr. 12. 21:27
 9/9 anonim ***** válasza:
8.-nak: szerinted az ilyen ember normális tenyésztőnél vesz kis kutyát? Jófogáson a legolcsóbb szapisat megveszi. Utána néhány hónap múlva amikor problémás lesz - ami még a rendes csiviknél is gyakori - akkor kidobják vagy bedobják egy menhelyre.
2017. ápr. 13. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!