Vidéki községekben falvakban pár ezer fős városokban illetve megyeszékhelyű városokban van több kóbor kutyus vagy Budapesten?
Elég rendesen el vagyunk eresztve kóbor kutyák számát tekintve. Becsült számszerűsített adatot találsz róla a neten.
Hol lehet több? Én úgy vélem, hogy arányosan nő az emberi populáció számával, illetve nagyobb városokban hamarabb kidobják a megunt kutyut, mert nincs nekik elegendő tér, vagy zavarja a lakóközösséget.
Az pedig egy jó kérdés lenne, hogy a megunt kutyák helyben maradnak, (pl városok közelében), vagy vándorolnak a vadonban.
Én megyeszékhelyen lakom és akár a belvárosban is szép számmal látni kóborló kutyákat. Egy részük csak csavarog, vagyis van hová hazamennie, de túlnyomó többségük kivert kutya.
Bulgáriában viszont a magyar viszonylathoz képest elképesztően sok van.
Minél "vidékebre" mész, annál több az önsétáltató és kóbor kutya.
De évről évre javul a helyzet :)
Egy kicsit kutakodtam.
A regisztrált kutyák száma 1 800 000, ami akár 2 500 000-3 000 000 is lehet a regisztrálatlanokkal együttvéve.
A kóbor kutyák becsült száma 100 000, ehhez jön a menhelyeken lévő 4-5 000.
Az elaltatott kutyák száma évente 150 000, a vadászok által kilőtt kutyák száma a vadászati hatóság jelentése szerint 14 400.
Ezek 2014-es adatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!