Border collie kutyust vennék jófogásról?
Fix időponttal a dokihoz... sajnálom, de szapis kutyusnál igen valószínű. :(
Amúgy ezt olvasd el: [link]
Miért támogatod a szaporítókat? A férgeket? Az állatkínzást?
Ne félj, ha megveszed azt a kutyát te is ugyanolyan féreg leszel mint aki lehozta a kutyákt.
Amúgy az állatorvosnak előre utalhatsz,az ilyen kutyák betegek,férgesek,sok esetben nincsenek oltva, a szülők jó ha évente a kötelező oltásnál látnak orvost és a kölyök akár idegrendszeri problémával is rendelkezhet. Biztosítalak arról, hogy a leendő kutyád szülei nem tenyész vizsgások,nincsenek egészségi szűrések amivel megállapítható hogy egyáltalán tenyésztésbe lehet e venni a kutyát. A vemhesség alatt is kb. jó ha egyszer voltak állatorvosnál. A kutyád pedig nem fajtatiszta,csak fajtajellegű keverék.
Én neked ez mind jobban megéri, mint felkeresni a fajtamentést? Hidd el menhelyen is sok száz border várja gazdáját. Szóval totál hülyének tűnsz
Felesleges keverék kutyáért ennyi pénzt kiadni (ugyan nem írtad, mennyi, de biztos, hogy több, mint egy menhelyen a hozzájárulás). Arról nem is beszélve, hogy nem szabadna szaporítókat támogatnod azzal, hogy tőlük veszel kutyát.
Tanácsok: ne vegyél innét kutyát.
Ha fajtatiszta border colliet szeretnél, akkor tedd félre 1-másfél évig azt a pénzt, amit a kutyára költenél, ha már meglenne, és máris összejött az ára. A vételára csak egyszeri költség, és azt kapod a pénzedért, amit vársz, ellentétben a szaporítós kutyákkal.
Ha nem fontos, hogy fajtatiszta legyen, akkor fogadj örökbe menhelyről egy border colliehoz hasonló kutyát (amit a jófogáson veszel, az is csak border colliehoz hasonlító kutya lesz).
Nekem is szapis kutyusom volt, a piacról hoztuk el ingyen, mert ő volt az utolsó akit nem vettek meg, aki árulta meg agyon akarta ütni, ha már senkinek sem kellett.
És hidd el, teljesen igaz az amit előttem leírtak. Nekünk is rengeteget kellett vele orvoshoz rohangálnunk, egy kissebb vagyont hagytunk ott a dokinál. Annyi szerencsénk volt vele, hogy az idegrendszerével nem voltak bajok, nagyon kedves, értelmes kutyus volt, imádtuk. 5 évesen hagyott itt minket, jópár napig tartó szenvedés után.
Fogadd meg a tanácsom, és ne vegyél szaporítótól kutyát, és ne támogasd az állatkínzást.
Nem nagyon értem a kérdésed :D
Már megvetted, de csak 2 hónap múlva mehetsz érte?
Miért? :D
Ha mégse lesz nagyon beteges a kutyád, akkor igen szerencsésnek mondhatod magad...
Szaporítót nem pénzel egy normális ember...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!